StoryEditor
Kulturapriznanje splitskom glumcu

Goran Marković za ulogu u 'Zvizdanu' najbolji na festivalu u Maroku

5. travnja 2016. - 17:18
zvizdan_cannes4-170515-1

Još jedna nagrada iz svijeta stiže filmu "Zvizdan" Dalibora Matanića, ovaj put splitskome glumcu Goranu Markoviću koji je na filmskom festivalu u Maroku osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu. Na 22. izdanju filmskog festivala "Festival International du Cinéma Méditerranéen de Tétouan" - Goran je osvojio nagradu za najbolju mušku glumačku izvedbu. Ali na dodjelu nije išao jer u matičnom HNK Split u samoj su završnici probe za premijeru "Melodrame" u kojoj sudjeluje.

– Nazvali su me ujutro iz direkcije festivala i čestitali. Bilo je to veoma ugodno buđenje. Naravno, pozvan sam na dodjelu, ali ne mogu ići zbog nove premijere u Splitu pa se veselim "na daljinu" – kazao je Marković.
Film "Zvizdan" osvojio je do sada niz priznanja, a autorski tim, koliko god ih pažljivo pratio, nije u svakom trenutku siguran koliko ih je.

– Mislim da je ova moja dvadeset četvrta. Nagrađeni smo za glumu, režiju, kameru... Film je gostovao na raznim festivalima, a upravo ovih dana počinje se prikazivati i u kinima u Francuskoj pa mene i kolege veoma interesira kako će ga publika prihvatiti – kaže Marković. Festival u Maroku se pak ove godine posebno posvetio problematici mediteranskog područja na kojemu se zbivaju povijesni potresi, od ratova do izbjeglištva.

item - id = 308081
related id = 0 -> 1126028
related id = 1 -> 1126021
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 00:39