StoryEditorOCM
Glazbaizvrstan program

Od rocka, preko sevdaha do flamenca: Dalmacija postaje središte spektakularnih glazbenih manifestacija

Piše pr
3. srpnja 2023. - 13:21

Gipsy Kings, Božo Vrećo, Vlatko Stefanovski, Bajaga, Perpetuum Jazzile samo su neka od popularnih izvođača koje će Dalmacija ugostiti ove sezone.

 

Jedinstvene vokalne obrade svjetski poznatih glazbenih uspješnica izvođača kao što su ABBA, Michael Jackson, The Queen, David Guetta, Lady Gaga, David Bowie i dr., predstavit će nam jedan od najpoznatijih vokalni sastava na svijetu Perpetuum Jazzile  6. srpnja Makarskoj, u Ljetnom kinu, 7. srpnja u Hvaru, na ljetnoj pozornici Veneranda i 8. srpnja na Gradini u Solinu. 

 

„Oživjet ćemo najveće hitove i predstaviti puno novosti“ rekla nam je menadžerica zbora Lana Pahić. Ovaj vokalni orkestar iz Slovenije ove godine obilježava 40 godina postojanja. Izuzetno je cijenjen od strane glazbene kritike. Njihovi glazbeni spotovi često su na popisu top 40 najpopularnijih videa na Youtubeu. Njihov video pjesme Africa od Tota postao viralan na Youtubeu.

Samo nekoliko dana kasnije 10. srpnja najveća bosanskohercegovačka zvijezda Božo Vrećo priprema pravi spektakl u trogirskoj kuli Kamerlengo. “Radujem se jer će to biti magična noć. Bit će to katarza ljubavi, a predstavit ću i dvije nove pjesme s albuma Sevdahology koji bi se trebao otvoriti javnosti krajem godine”, najavio je Vrećo.

Inače, Vrećin pristup je, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica, katarzičan, transverzalan i unikatan. Spomenuti mediji nazivaju ga i „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“.

Najljepši splitski park postaje glazbena pozornica
 

Treći po redu festival “S okusom soli”,na Sustipanu u Splitu dovodi od 30. kolovoza  do 1. rujna, prave poslastice za ljubitelje dobre glazbe - Gipsy Kings feat Tonino Baliardo, Vlatko Stefanovski i V3 trio i Bajagu i Instruktor

Svjetski poznati glazbeni sastav, kojeg ne treba dodatno predstavljati - Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo (suoosnivač banda, op.a) otvorit će festival 30. kolovoza, u 21 sat hitovima Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera…
 

Druga večer, 31. kolovoza od 21 sat rezervirana je za jednog od najvećih gitarskih virtuoza s ovih prostora Vlatka Stefanovskog. Obožavatelji mogu očekivati kombinaciju ethna, rock, jazz i blues glazbu, te probranu selekciju Vlatkovog i Leb i sol repertoara, no ovoga puta uz rock pojačanje - Jana Stefanovskog na bubnjevima i Ivana Kukića na bassu.

Zadnju večer, 1. rujna u 21 sati festival će zatvoriti jedan od najpoznatijih pop-rock sastava s ovih prostora, Bajaga i Instruktori. Bend je poznat i uspješan na sceni više od 30 godina u kojima su se svojim pjesmama zauvijek upisali u srca mnogih generacija. neki od hitova koje će sastav izvesti na Sustipanu bit će: Tišina, Ti se ljubiš, Zažmuri, Plavi Safir, Dobro jutro džezeri, S druge strane jastuka…

Ulaznice za sve navedene koncerte možete osigurati online - pustem sustava Eventim.hr ili Adriaticket.com.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:34