StoryEditor
Glazbaopera selecta

Mladi pijanistički virtuozi Arsen Dalibaltayan, Jan Niković i Ivan Petrović-Poljak večeras će u Kuli Kamerlengo pokazati što znaju, uz slobodan ulaz

Piše PSD.
9. kolovoza 2020. - 13:15
Zasvirati na Kuli Kamerlengo san je ne samo mlade virtuozeDino Čaljkušić

Na 12. festivalu klasične glazbe "Opera Selecta" na trogirskoj Kuli Kamerlengo večeras u 21 sat održat će se  koncert "Mladi virtuozi".

Riječ je o trojici perspektivnih pijanista, još uvijek studenata i učenika, Arsenu Dalibaltayanu, Janu Nikoviću i Ivanu Petroviću-Poljaku. Arsen Dalibaltayan, pijanist iz obitelji istaknutih glazbenika, prošlogodišnji je pobjednik 8. Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić koji je recital održao i na 65. Splitskom ljetu. On će se predstaviti s programom romantičarskih skladatelja (F. Schubert, F. Chopin).

Jan Niković potvrdio je status mladog virtuoza na istoimenom međunarodnom natjecanju 2018. u Zagrebu, gdje je proglašen ukupnim pobjednikom natjecanja. U Trogiru će izvesti skladbe M. Ravela i F. Liszta.

Ivan Petrović-Poljak još je uvijek srednjoškolac, koji, među brojnim nagradama, broji čak pet Oskara znanja Ministarstva znanosti i obrazovanja. I on se odlučio za Lisztove skladbe. Mladi virtuozi svoje umijeće demonstrirat će uz slobodan ulaz.   

Na završnoj večeri 12. "Opere Selecte" u četvrtak 13. kolovoza u 21 sat nastupit će Zagrebački solisti, doajeni hrvatske komorne glazbe, predvođeni koncertmajstorom Sretenom Krstićem.
Na programu će biti djela W. A. Mozarta, Borisa Papandopula, F. Mendelssohna, L. van Beethovena i E. Griega. Saznajemo da su u programu koncerta i "Strangers in the Night" I. Robića i B. Kaempferta te strastveni "Tango" C. Gardela iz filma "Miris žene". Naravno, nastup takvih virtuoza može biti besplatan samo na filmu.

Opera Selecta, jedan od najvećih kulturnih brendova Trogira, rezultat je entuzijazma pojedinaca, koji su, s ciljem približavanja klasične glazbe široj publici, Kulu Kamerlengo ispunili opernim repertoarom vrhunskih interpreta, a od jubilarnog, desetog izdanja nastavljaju s novom koncepcijom koja obuhvaća veći broj koncerata. Tome su ostali vjerni i ove pandemijske godine.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 00:27