StoryEditor
GlazbaHumanitarni koncert

Kajana Pačko i Gordan Tudor za djecu Ukrajine u podrumima Dioklecijanove palače

Piše Silvana Uzinić
6. srpnja 2022. - 17:28

U podrumima Dioklecijanove palače u Splitu u nedjelju, 10. srpnja, s početkom u 20 sati održava se humanitarni koncert za djecu Ukrajine. Nastupaju violončelistica Kajana Pačko i saksofonist Gordan Tudor.

Kajana je, inače, dobitnica “Boris Pergamenschikow” nagrade u Berlinu i nastupala je na svjetski poznatim pozornicama već za vrijeme studija na Sveučilištu “Mozarteum” u Salzburgu te visokoj školi za glazbu “Hanns Eisler” iz Berlina. Aktivna je kao solistica, komorna glazbenica, te umjetnička voditeljica festivala “ZAGREBplus”.

Prisutna je na tržištu s dva nosača zvuka. Predaje na Visokoj školi za glazbu i teatar “Felix Mendelssohn-Bartholdy” u Leipzigu.

Gordan Tudor dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima te pet diskografskih nagrada Porin. Trenutno vodi međunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS). Član je Papandopulo kvarteta i ekskluzivni Selmer Paris Artist.

 

“Djeca oboljela od raka trebaju liječenje i ne mogu čekati da rat prođe. Naš cilj je pomoći dječjoj onkološkoj bolnici u Lavovu i omogućiti im nabavu infuzomata za kemoterapiju”, riječi su kojima organizatori, Rotary E-klub Hrvatska, pozivaju publiku na donacije.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-maila koncert@rotary-eclub.hr ili pozivom na broj mobitela +385 91 5452174.

Donacije se mogu uplatiti i na dan koncerta između 19 i 20 sati na ulazu, ali i na donacijski račun:

Koncert za djecu Ukrajine – Rotary E-klub Hrvatska

IBAN: HR8323400091511192969

SWIFT: PBZGHR2X

Opis plaćanja: vaše ime i prezime i broj rezerviranih mjesta s.u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 09:13