StoryEditorOCM
Glazbajazz uz more

Glazbena poslastica u izvedbi maestralnog sastava Black Coffee i Ane Uršule Najev 17. kolovoza na Teatru uz more

Piše pr
14. kolovoza 2023. - 15:02

Jedan od najrespektabilnijih i najdugovječnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj, Black Coffee, stiže 17. kolovoza na Teatar uz more a priliku za užitak u ovoj glazbenoj poslastici s nevjerojatnim vokalom Ane Uršule Najev imat će i stanovnici Ploča kao i njihovi gosti i to 18. kolovoza u Parku na rivi.

Black Coffee svoju bogatu glazbenu karijeru započeo je 1993. godine kao splitski jazz sastav a u 30 godina postojanja mijenjali su adrese, glazbene suradnike, izvrsne vokale te s lakoćom prešetavali kroz razne glazbene izričaje. Ipak kvaliteta i ljubav prema glazbi ostala je njihova konstanta.

Dugoročnost njihova postojanja, koja je prava rijetkost i na svjetskoj sceni, leži u neprikosnovenoj kvaliteti i vječitoj težnji ka perfekcionizmu izvedbe koju posjeduju ali podjednako tako i u ljubavi koju gaje prema jazzu, bluesu, funku, soulu… a koja izvire iz svake njihove odsvirane note.

Njihovo muziciranje davno je prešlo okvire jazz glazbe u kojoj su i dalje neprikosnoveni, kao i puko koketiranje s drugim žanrovima, pa će splitsku publiku na kazališnom festivalu Teatar uz more ovog četvrtka prošetati kroz decenije glazbenih uspješnica popa, bluesa, jazza, funka, soula uz neočekivanu, ali izvrsnu, vokalnu suradnju s mladom, višestruko talentiranom glumicom i pjevačicom Anom Uršulom Najev.

image
Željko Karavida K&K

"Izuzetno nas raduje nastup na Teatru uz more 17. kolovoza. Koliko god često putujemo i nastupamo po Hrvatskoj i Europi uvijek je posebno lijepo zasvirati u Splitu odakle je sve krenulo. Vjerujem kako publika itekako zna što od nas može očekivati što se same svirke tiče. Ovog puta repertoar će biti svojevrsni glazbeni vremeplov začinjen svjetskim i domaćim evergreenima popa, funka, soula, bluesa i jazza. Na pozornici će nam se pridružiti i splitska glumica i pjevačica Ana Uršula Najev koja, unatoč mladosti, zaista osjeća i izvodi glazbu kao dugogodišnja iskusna diva. Ova suradnja je relativno nova ali funkcionira izvrsno kao spoj iskustva i mladosti, a kod publike se dokazala kao dobitna kombinacija. Prilika da se publika sama u to uvjeri već 18. kolovoza je i u Pločama, u Parku na rivi gdje ćemo s guštom zasvirati za sve koji se tu večer nađu u dolini Neretve. " - Renato Švorinić, Black Coffee 

Iako prvenstveno glumica, Anu Uršulu Najev sve češće imamo prilike vidjeti i u pjevačkoj ulozi. Nastupala je već sa sjajnim orkestralnim glazbenicima ali i održala samostalne koncerte sa svojim bendom. Iako joj prebukirani raspored tv snimanja možda trenutno ne dozvoljava dovoljno slobodnog vremena za potpunu posvećenost drugoj karijeri, nema sumnje kako njezin iznimni talent nije samo u scenskom izričaju već i u vokalnom. Glazbu ne dijeli na žanrove već na onu koju osjeća, a koliko emocija može ugraditi u izvedbu dokazala je široj javnosti nedavnom tv izvedbom pjesme "Žute dunje" koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Stoga ovaj spoj Ane Uršule Najev i Black Coffee-a obećava izvanrednu glazbenu večer 17. kolovoza u 21 sat u predivnom ambijentu ljetne scene u Lori kao i 18. kolovoza u Parku na rivi u Pločama.

image
Željko Karavida K&K

"Svaki nastup s Black Coffee-jem za mene je inspirativan. Dijeliti pozornicu s njima je čista radost, kao i pjevati u rodnom gradu. Ovu sjajnu ekipu sam upoznala u proljeće 2016. godine kad smo s Matijom Dedićem nastupali u HNK u Splitu na koncertu posvećenom Arsenu koji je nedugo prije preminuo. Prošlog ljeta se dogodila naša prva suradnja, potpuno slučajno i to upravo u Splitu. Našli smo se tada maltene na blef i osjećaj je bio kao da sviramo skupa po stoti put. Zaključili smo kako bi glupost bila ne ponavljati tako lijepe trenutke. Kako je od starta naša simbioza nastajala brzo i kako smo stacionirani u različitim gradovima, odlučili smo napraviti fuziju njihovog klasičnog repertoara kojeg sigurno dobro poznajete i nekog mog stila kojeg do tada nisam imala prilike često izvoditi. Ranije mi je fokus bio usmjeren ili na izrazito bendovske ili na jako minimalističke aranžmane, a s Coffee-jem sam dobila priliku igrati se sa cijelim tim ogromnim prostorom između. Upravo spontanost i zaigranost koju gajimo su čimbenici magije i dobrih vibracija koju stvaramo skupa s publikom. Za mene je najljepše vidjeti osmijehe na licima slušatelja i zato mi je drago da se širi dobar glas i interes. Koncertu u Splitu se posebno radujem. U svome gradu uvijek je i najteže i najljepše nastupati, a srce bude najispunjenije. Što se programa tiče, možete očekivati standardno jazz ruho prošarano blues-om, teatralnošću i mediteranom. U mom repertoaru nikada nije bilo pravila, baš kao ni u jazzu pa možete očekivati i Dinah Washington i Olivera Dragojevića. S radošću vas pozivam da nam se pridružite u noći koja će odzvanjati dobrom glazbom i ljubavlju. Osigurajte svoje mjesto u divnom ambijentu Teatra uz more i vidimo se 17. 8. ! " - Ana Uršula Najev

ULAZNICE: online na www.teataruzmore.com

SPLIT:  blagajna u Lori (pon-sub 17 - 20h) i knjižara-papirnica PAPIRKO (Put Brodarice 4)

Studenti i umirovljenici popust ostvaruju na blagajni dvorane Lora

INFO i REZERVACIJE 091 795 7260

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:43