StoryEditor
Film & TVpodvlačenje crte

Sudeći po prvih nekoliko dana, ovogodišnji Festival mediteranskog filma je iznadprosječan, uz bljeskove izvrsnosti, požurite, dana i ulaznica je sve manje

Piše Marko Njegić
21. lipnja 2021. - 16:19
Festival mediteranskog filma Split, uživanje u projekcijama u epidemiološki sigurnom okruženjuBožidar Vukičević/Cropix

Ako se podvuče crta ispod prvih nekoliko dana 14. FMFS-a, dojmovi su pozitivni.

Projekcije su nerijetko unaprijed rasprodane (film otvaranja "Još jedan dah", subotnji "200 metara"). Prosjek filmova je uglavnom iznadprosječan ("Mala mama"), uz bljeskove izvrsnosti ("Luzzu") ili intrigantnosti ("Noć kraljeva"). Epidemiološke mjere se poštuju.

Dosadašnjim tijekom festivala zadovoljan je i direktor Alen Munitić.

- Unatoč smanjenom kapacitetu i završavanju programa u ponoć, iza nas su zaista četiri sjajna FMFS dana, projekcije su rasprodane, publika uživa u filmovima, a sretni su i gosti koji nam dolaze predstaviti svoje kratkometražne filmove u programu "Ješke".

Od ponedjeljka starta i program u našem drugom kinu na otvorenom, na platou ispred Doma mladih gdje počinje međunarodna konkurencija kratkometražnog filma.

Ovo kino je besplatno i pozivam sve da se pridruže na barem jednom terminu "kratkiša" jer je ovogodišnji program odličan i ovo je jedinstvena prilika za pogledati ove filmove.

Za Ljetno kino "Bačvice" napomena da ima još ulaznica za dane pred nama, međutim zaista se brzo prodaju pa pozivam sve da osiguraju svoje mjesto na vrijeme – istaknuo je Munitić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 00:07