StoryEditor
Film & TVkoroni usprkos

Sergej Trifunović uz ‘Ajvar‘ zatvorio šesti Brač film festival, zanimanje za ulaznice trostruko veće od mogućnosti

9. kolovoza 2020. - 12:05
Gdje je Sergej Trifunović, tu je show Ivica Radić

Projekcijom srpskog filma "Ajvar“, koji je postao pravi kino hit, u Supetru je završeno šesto izdanje Brač film festivala. To je jedan od rijetkih filmskih festivala koji je kod nas održan. Zbog toga je proteklih dana Supetar bio središte filmske umjetnosti s programom vrhunskih debitantskih filmova.

"Ajvar“ je priča o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav. Film je redateljski prvijenac Ane Marije Rossi, a donosi vrhunsku izvedbu Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Publika je zauzela svih dopuštenih 150 sjedala u Ljetnome kinu, što je bilo daleko manje od iskazanog interesa jer na takve projekcije, pokazala su iskustva s prethodnih festivala, dolazi preko 400 filmoljubaca.

Prije početka prikazivanja "Ajvara“ publici se predstavio i kratko obratio Sergej Trifunović koji je mobitelom snimao atmosferu u gledalištu i prenio je svojoj redateljici Rossi. Publika ga je nagradila snažnim pljeskom. Na završetku trodnevnog festivala riječi zahvale svima je uputio mladi direktor Bruno Mustić izrazivši zadovoljstvo što se, usprkos koronavirusu, Festival uspio dogoditi.

On je svoju viziju po šesti put pretočio u djelo okupivši oko sebe mlade kreativce i operativce. Publika je imala prilike uživati u dugometražnim i kratkometražnim projekcijama te dječjem programu.

"Korona je mnoge stvari zaustavila, ali kulturu zaustaviti ne može“, prisnažila je producentica supetarskog lita Jasna Damjanović.

Filmski festival u Supetru održan je uz suglasnost Stožera civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i uz ograničeni broj posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 15:15