StoryEditor
Film & TV‘AND JUST LIKE THAT...‘

Procurili dijelovi scenarija novih nastavaka ‘Seks i grada‘: raspada se brak Carrie i Face, više ne žive zajedno, u tijeku je brakorazvodna parnica

24. srpnja 2021. - 20:32

Kad se ovog tjedna na snimanju u New Yorku pojavila glumica Bridget Moynahan, mnogima je to bila potvrda informacija vezanih za radnju serije „And Just Like That...”, nastavka kultnog „Seksa i grada”.

Naime, Bridget je u „Seksu i gradu” glumila Natashu Naginsky, drugu Facinu suprugu, prva je bila izdavačica knjiga Barbara. Treća supruga je, dakako, kolumnistica Carrie Bradshaw, njihova je turbulentna veza, koja se protezala kroz cijelu seriju i dva filma, ovjenčana brakom u prvom od dva filma koji su snimljeni nakon završetka serije.

U seriji je Faca, pravog imena John James Preston, kojeg je portretirao Chris Noth, obnovio vezu s Carrie dok je bio u braku s Natashom, a Carrie je to radila iza leđa svog tadašnjeg parnera Aidana, kojeg je glumio John Corbett.

Povratak lika Natashe u nastavku jedne od najpopularnijih serija u televizijskoj povijesti fanovima „Seksa i grada” je potvrda dijelova scenarija koji su „procurili” u javnost i prema kojima je brak Carrie i Face u velikim problemima, više ne žive zajedno i navodno je u tijeku brakorazvodna parnica. Kakvu ulogu u svemu tome ima Facina bivša supruga Natasha, tek ćemo vidjeti.

U jednoj sceni Carrie, koju glumi Sarah Jessica Parker, na večeri je s prijateljima, uključujući Mirandu Hobbes (Cynthia Nixon), Charlotte York Goldenblatt (Kristin Davis) i Stanforda Blatcha (Willie Garson), i žali im se zbog svoje pozicije u braku s Facom... Među ostalim, kaže: „Sada sam samo jedna od supruga o kojima se brine?”
Hoće li i nakon novih problema ljubav (i brak) Carrie i Face opstati, pitanje je na koje ćemo odgovor doznati tek kad se „And Just Like That...”, koja se snima za HBO Max, pred kraj godine pojavi na malim ekranima.

Ništa bez pandemije

Radnja nove serije, koja će za početak imati deset polusatnih epizoda, prati ljubavne živote i prijateljstvo triju od nekadašnje četiri glavne junakinje u pedesetim godinama života, što odgovara stvarnoj dobi glumica koje ih portretiraju. Sarah Jessica i Kristin su 56-godišnjakinje, dok Cynthia ima 55 godina.

Fanovi će imati priliku vidjeti kako se dalje razvijalo prijateljstvo Carrie, koja sada ima podcast, Charlotte i Mirande, kako se snalaze u današnjem svijetu, jesu li se prilagodile ili su, poput mnogih drugih ljudi, zbunjene, uplašene i nervozne zbog svega što se događa.

New York će i dalje biti važan lik, a jednu od novih „uloga” imat će i pandemija koronavirusa. Svim ljubiteljima „Seksa i grada” poznato je da u nastavku serije više nema lika uvijek željne seksa Samanthe Jones koju je glumila Kim Cattrall, što su mnogi dočekali s razočaranjem.

image
Nitko nije ni mislio da će među njima sve ići glatko...
 
AFP

Kim Cattrall već godinama odbija sudjelovati u bilo kakvoj vrsti nastavka serije i filmova „Seks i grad”, a navodni razlog za to je njezin sukob sa Sarom Jessicom Parker, ali mnogi tvrde kako je pravi razlog financijske naravi jer nije uspijevala dobiti honorar na razini onoga koji je imala glavna zvijezda.

Objašnjenje za Samanthin izostanak je - izblijedjela su njezina prijateljstva s Carrie, Mirandom i Charlotte, kao i u stvarnim životima, neka se prijateljstva razvodne, neka nova započnu, neki ljudi izađu iz naših života, neki novi uđu...
No, u seriji se pojavljuje nekoliko novih likova koji će ispraviti manjak različitosti u originalnoj seriji, pa će nastavak biti u skladu s vremenom u kojemu živimo, nova serija trebala bi biti i rasno raznolika i živopisna poput New Yorka koji je dom glavnih junakinja.

Novi likovi

Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker i Karen Pittman priključile su se glumačkoj postavi. Sarita će glumiti stručnjakinju za nekretnine Seemu Patel, Nicole će utjeloviti dokumentaristicu i majku troje djece Lisu Todd Wexley, dok će Karen portretirati dr. Nyu Wallace, profesoricu na Pravnom fakultetu Sveučilišta Columbia. Tu je i Sara Ramirez, koja će glumiti Che Diaz, nebinarnu stand-up komičarku koja je domaćica podcasta kojemu se Carrie često priključuje...

U novoj seriji ponovno ćemo vidjeti i Davida Eigenberga i Evana Handlera koji su glumili Stevea Bradyja i Harryja Goldenblatta, Mirandina i Charlotteina supruga, a zasad nije poznato hoće li se pojaviti John Corbett u ulozi Aidana.
Chris Noth oklijevao je prihvatiti ponudu da se vrati liku Face, smatrao je da više nema što dodati toj ulozi nakon serije i dvaju filmova „Seks i grad”, ali ga je izvršni producent Michael Patrick King uspio nagovoriti nakon što su dugo razgovarali o potencijalu njegova lika...
Inače, prva epizoda serije „And Just Like That” nosi naziv „Hello It’s Me”.

item - id = 1115048
related id = 0 -> 1129125
related id = 1 -> 1118861
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 03:21