StoryEditorOCM
Film & TVglumačka diva

Preminula je velika glumica Maggie Smith!

Piše vijesti sd
27. rujna 2024. - 15:53

Glumica Maggie Smith (89), poznata po filmovima o Harryju Potteru i seriji ‘Downton Abbey‘, umrla je u 90. godini, priopćila je njezina obitelj, prenosi BBC.

"S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Maggie Smith. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak 27. rujna. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji do samog kraj. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake. Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na njihovoj brizi i beskrajnoj ljubaznosti tijekom njezinih posljednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku", priopćila je njezina obitelj.

image
Zephyr Films - City Films Entert/Collection Christophel Via Afp

Snimila je 60-ak filmova i 70-ak predstava, a u bogatoj karijeri osvojila je dva Oscara, četiri Emmya, tri Zlatna globusa, nagradu Tony i pet puta nagradu BAFTA. Za svoj film, "The Prime of Miss Jean Brodie" je 1969. osvojila Oscara, a također i za film iz 1978. "California Suite". Glumila je s brojnim holivudskim imenima, kao što su Michael Caine, Richard Burton, Elizabeth Taylor, Orson Welles, i mnogi drugi. Mlađe generacije zauvijek će je pamtiti kao Minervu McGonagall u filmu o Harryju Potteru.

image
Zephyr Films - City Films Entert/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 15:56