StoryEditor
Film & TVi LEO I JENNIFER

Netflixov film ‘Don‘t Look Up‘ okupio zavidnu ekipu, a sve pod budnom palicom Adama McKaya

Piše M. Č.
15. listopada 2020. - 21:30
Leonardo DiCaprioValerie Macon

Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence glumit će u komediji „Don't Look Up” Adama McKaya, koji je i scenarist te koproducent. McKay je okupio i fantastičnu ekipu za sporedne uloge, tu su Meryl Streep, Cate Blanchett, Matthew Perry, Timothee Chalamet i Jonah Hill.

Osim njih, u sitnoj će se ulozi pojaviti i glazbena zvijezda Ariana Grande, te britanski glumac Himesh Patel koji se probio među zvijezde lanjskom glazbenom komedijom „Yesterday” Richarda Curtisa. U filmu „Don't Look Up” Leo i Jennifer glume dvoje astronoma koji su identificirali asteroid koji će udariti u Zemlju. Njih dvoje kreću na medijsku turneju kako bi upozorili na neminovni udar koji će za šest mjeseci uništiti Zemlju, ali shvate kako im nitko ne vjeruje. Snimanje filma trebalo bi započeti 19. studenoga u Bostonu.

Ovo je prvi put da će oskarovac Leo glumiti u nekom Netflixovu filmu, a jedan od njegovih predstojećih projekata je film Martina Scorsesea „Killers Of The Flower Moon”, koji će se snimati za Apple TV+.

Radi se o adaptaciji knjige Davida Granna "Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBI", koja se temelji na istinitim događajima iz dvadesetih godina prošlog stoljeća kad su se počela događati misteriozna ubojstva u Oklahomi, gdje je pleme američkih Osage Indijanaca došlo do velikog bogatstva zahvaljujući nafti otkrivenoj u njihovu rezervatu.

Pripadnici plemena su ubijani na različite načine kako bi se preuzela njihova prava od eksploatacije nafte, policija nije činila ništa da razriješi ubojstva, mrtvozornik je upisivao lažne uzroke smrti... Osage Indijanci pozvali su tek formirani FBI da preuzme slučaj kao svoju prvu istragu ubojstva kako bi se izbjegao korupcijski utjecaj naftaša i politike.

Za legendarnu Meryl Streep film „Don't Look Up” bit će treći uradak za Netflix, prošle godine glumila je u crnoj komediji „The Laundromat” Stevena Soderbergha, a nedavno je završila snimanje glazbene komedije „The prom” Ryana Murphyja, koja bi se na streaming servisu trebala pojaviti u prosincu. MČ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 02:19