StoryEditor
Film & TVTRAGOM OSCARA

Lady Gaga igra u Jokeru 2. Za sada je pustila glazbeni teaser, a otkriven je i naslov nastavka. Otkrivamo o čemu se radi, i kada će film u kina

Piše KULTURA SD
5. kolovoza 2022. - 12:21

Lady Gaga potvrdila je svoju ulogu u "Jokeru 2" objavivši glazbeni teaser na društvenim mrežama, piše Variety.

U nastavku, službenog naziva "Joker: Folie à Deux", glumit će Gaga uz Joaquina Phoenixa koji je ulogom Jokera osvojio Oscara za najboljeg glumca 2019 godine.

Teaser je postavljen na "Cheek to Cheek", koju je Gaga obradila u svojoj glazbenoj karijeri zajedno s Tonyjem Bennettom.

Variety je u lipnju izvijestio da Gaga razmišlja o ulozi Harley Quinn u nadolazećem nastavku "Jokera". Redatelj Todd Phillips objavio je naslovnicu scenarija na Instagramu 7. lipnja, otkrivajući podnaslov "Folie à Deux".

Folie à deux ('ludost udvoje'), također poznato kao zajednička psihoza ili zajednički sumanuti poremećaj (SDD), rijedak je psihijatrijski sindrom u kojem se simptomi uvjerenja u nepostojeće stanje, iluzije, a ponekad i halucinacije, se prenose s jedne osobe na drugu.

Isti sindrom koji dijele više od dvoje ljudi može se nazvati folie à... trois ('tri') ili quatre ('četiri'); i nadalje, folie en famille ('obiteljsko ludilo') ili čak folie à plusieurs ('ludilo nekolicine').

Poremećaj, koji su u francuskoj psihijatriji 19. stoljeća prvi konceptualizirali Charles Lasègue i Jules Falret, a poznat je i kao Lasègue-Falret sindrom.

Dakle, izraz se odnosi na zajednički iluzivni poremećaj, a Jokerov jedini pravi suputnik - osim Batmana, u svakom slučaju - bila je Harley, lik koji je prvi put stvoren za "Batman: The Animated Series" ranih 1990-ih. Teaser, međutim, ne potvrđuje da Gaga glumi baš tu ulogu u Jokeru.

image

Joaquin Phoenix je ponovo u ulozi Jokera

Afp

Harley Quinn se pokazala izdržljivim likom za Warner Bros. Margot Robbie tu je ulogu tumačila tri puta, u "Suicide Squad" iz 2016., "Birds of Prey" iz 2020. i "The Suicide Squad" iz 2021., a Kaley Cuoco daje glas liku na popularnoj HBO Max animirana serija "Harley Quinn", koja je sada u svojoj trećoj sezoni.

Phillipsov originalni "Joker" postao je fenomen na kino blagajnama 2019. godine, zaradivši nešto više od milijardu dolara diljem svijeta. Film je osvojio Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu i 11 nominacija za Oscara, uključujući najbolji film i režiju.

Phoenix je osvojio Oscara, kao i Hildur Guðnadóttir za originalnu glazbu.

Warner Bros. će objaviti "Joker: Folie à Deux" u kinima 4. listopada 2024. Pogledajte glazbeni teaser u Gaginoj objavi na društvenim mrežama u nastavku.

I da, film bi se u kinima trebao pojaviti 10.travnja 2024.godine. Do tada pogledajte još barem jednom prvi dio Jokera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 12:24