StoryEditor
Film & TVKINO MEDITERAN LIVE

Kino Mediteran večeras organizira virtualnu inačicu kinoprojekcije, na internetu, uz chat, ali ne smijete zakasniti jer premotavanja nema

Piše Marko Njegić
27. travnja 2020. - 09:20

Posljednjih tjedana Kino Mediteran je načinio filmove iz svoje distribucije dostupnim za besplatno gledanje nakon zabrane rada kina zbog pandemije koronavirusa. U mjesec dana je 25.000 gledatelja pogledalo neki od 22 ponuđena filma mahom europske nezavisne festivalske produkcije.

Kako kina u međuvremenu nisu još otvorila, Kino Mediteran nudi još jednu alternativu i organizira virtualnu inačicu kinoprojekcije. Ovo ponedjeljka navečer na internetu možete “otići” u kino zahvaljujući inicijativi Kino Mediteran Live.

- Željeli smo nakon mjesec dana svima koji nas prate ponuditi i nešto novo, pa smo, razmišljajući, shvatili da i nama samima, osim gledanja filma na velikom platnu, zapravo nedostaje taj društveni aspekt odlaska u kino.

I tako je nastala ideja Kino Mediteran LIVE u kojem ćemo projekcije prenositi uživo, u točno određeni dan i sat tako da ni u virtualno kino ne biste smjeli zakasniti jer premotavanja nema – ističe Alen Munitić, direktor Kina Mediteran i otkriva što virtualnu kinopubliku čeka na projekciji, te prije i poslije nje.

- Drugi važan segment ovog našeg eksperimenta je “chat” u kojem ćemo se svi mi iz ekipe družiti i razgovarati s publikom uz dobru glazbu prije i poslije filma. “Chat” će, za one koji žele, biti moguć i za vrijeme trajanja filma tako da svi “brbljavci” iz kina dolaze na svoje i napokon mogu komentirati sve, a da nikome ne smetaju – govori Munitić.

Za prvi film na Kino Mediteran Live odabran je pobjednik lanjskog FMFS-a, francuski “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche, koji bi krenuo u redovnu kinodistribuciju da nije korone.

- Ovaj film smo planirali pustiti u kinima na proljeće tako da je ovo na jedan način i novi model “releasanja” filma. Nakon toga isti nam je plan i za talijanske “Sitne ribe” i švedski romantični film “Zaneseni” – najavljuje Munitić i poziva publiku u virtualno kino.

- Čekamo vas, dakle, u ponedjeljak u 20 sati. Ulaznice su dostupne po cijeni od 15 kuna, a morate ih kupiti do sat vremena prije projekcije filma. Nadamo se da će svima biti zanimljiv ovaj doživljaj zajedničkog gledanja filma, kad već nismo u mogućnosti organizirati druženje u kinima. Svakako pozivamo sve zainteresirane da na našim stranicama pročitaju i tehničke upute prije same kupovine ulaznica, zaključuje direktor Kina Mediteran.

item - id = 1018342
related id = 0 -> 1130442
related id = 1 -> 1110955
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 19:59