StoryEditorOCM
Film & TVko to tamo peva?

Jeste li znali da je kraj kultnog jugoslavenskog filma promijenjen jer je umro Tito? Scenarist otkrio što se dogodilo

Piše Mozaik SD
24. travnja 2023. - 14:23

Jeste li znali da je kraj kultnog filma "Ko to tamo peva?" redatelja Slobodana Šijana izmijenjen zato što je preminuo Josip Broz Tito? Naime, scenarist Dušan Kovačević se u jednoj emisiji prisjetio anegdota vezanih za snimanje legendarnih jugoslavenskih filmova pa je tako spomenuo i onu vezanu za "Ko to tamo peva?", piše Klix.ba.

"Titova smrt spriječila nas je da završimo ‘Ko to tamo peva?‘ onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dječaka koji pjevaju iziđu iz autobusa. Tada su se trebale pojaviti u sceni životinje i sve je trebalo nalikovati na apokalipsu. Redatelj filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebao je doći u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptica nije smjela prijeći granicu, a mi moramo završiti film. Kako nema životinja, film završava tako kako završava", kazao je.

Film "Ko to tamo peva?" ima višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u dotrajalom autobusu koji iz provincije vozi prema Beogradu, u kojoj se skriva alegorija o malograđanskom licemjerju te o raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svjetskog rata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:19