StoryEditorOCM
Film & TVŽIRI I PUBLIKA

Epidemiološke mjere, otkačena voditeljica i dva dominantna dalmatinska vjetra: u ‘Kinoteci‘ održana ‘Revija UMAS 2020‘, evo tko su pobjednici

Piše Marko Njegić
25. studenog 2020. - 09:02

Filmovi "Marčane bure" Tonija Wagnera i "Jugo" Lucije Bosančić laureati su "Revije UMAS 2020" koja se u utorak navečer održala u splitskoj "Kinoteci", u skladu s epidemiološkim mjerama.

Žiri u sastavu Jurica Pavičić, Ivana Marinić Kragić i Raul Brzić dodijelio je "Marčanim burama" glavnu nagradu, a "Jugo" je osvojilo nagradu publike.

- Drago mi je da je žiri prepoznao trud koji smo uložili u "Marčane bure". Hvala svima koji su dali svoj doprinos u stvaranju filma – izjavio je Wagner čiji se uradak "izdvojio režijskom vještinom i meritornom apsorpcijom žanrovskih utjecaja, tematizirajući aktualnu temu teorija zavjera i 5G".

- Jedino mi je žao što zbog trenutne situacije nije moglo ući više ljudi, ali mi je drago da se revija održala i da smo potvrdili početak nove tradicije – kazala je Bosančić.

- Reviju su obilježile epidemiološke mjere, otkačena voditeljica Uršula Najev i dva dominantna dalmatinska vjetra – bura i jugo. Baš kao i na prvom izdanju revije i ovaj put je glavnu nagradu žirija osvojio crno-bijeli film, ambijentiran u ruralnoj sredini – sumirao je organizator i selektor Dinko Božanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 05:23