StoryEditorOCM
Film & TV22. i 23. kolovoza

Devetu godinu zaredom trg Rudina u Pirovcu pretvara se u ljetno kino: Dalmatia Film Festival donosi nagrađene ‘kratkiše‘

Piše KULTURA SD
21. kolovoza 2024. - 23:41

Devetu godinu zaredom, trg Rudina u Pirovcu će se pretvoriti u ljetnu kino dvoranu zahvaljujući Dalmatia Film Festivalu. U ugodnoj atmosferi uz šum morskih valova, gledatelji će u četvrtak i petak 22. i 23. kolovoza moći uživati u izboru kratkih filmova iz najnovije domaće i inozemne produkcije.

Među filmovima koji će biti prikazani, nalazi se velik broj višestruko nagrađenih ostvarenja, a bit će tu i filmova koji tek započinju svoj festivalski pohod premijernim prikazivanjem na DFF-u.

image

Pirovac

DFF

Poseban naglasak ove godine, stavljen je na diplomske radove studenata filmskih akademija u Hrvatskoj i svijetu, a radi se o filmovima koji svojom kvalitetom i profesionalnošću niti malo ne zaostaju za radovima autora s dugogodišnjim iskustvom.

Na repertoaru će se naći kratki igrani, animirani, dokumentarni i turistički promotivni filmovi, među kojima posebno ističemo "Splashback", vrlo uspješan film zagrebačkih autora Dina Juliusa i Luke Hrgovića, koji je nastao u vlastitoj produkciji, a njegovu kvalitetu je nedavno prepoznala velika produkcijska kuća HBO Europe.

image

Pirovac

DFF

Krajem godine, po završetku finalne etape DFF-a u Splitu, proglasit će se najbolji film festivala po mišljenju međunarodnog žirija. Taj film će osvojiti unikatnu nagradu - kamenu ploču s godinom i naslovom filma na gradskoj šetnici.

Na taj način se svake godine obilježava održavanje ovog festivala koji je započeo svoj put upravo u Pirovcu, 12. kolovoza 2016. godine i s vremenom je postao tradicionalnim događajem u ovom gradu.

image

DFF logo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. kolovoz 2024 23:53