StoryEditor
Film & TVUDICE FMFS-a

‘Arka‘, ‘Da je meni ono što mi nije‘ i ‘Druker‘ laureati 13. Festivala mediteranskog filma Split

Piše Marko Njegić
11. srpnja 2020. - 23:56
Bozidar Vukicevic/Cropix

Animirani kratki film "Arka" Natka Stipaničeva i srednjemetražni dokumentarac "Da je meni ono što mi nije" Višnje Skorin apsolutni su pobjednici 13. FMFS-a.

Stručni žiri u sastavu Andrija Mardešić (redatelj; prošlogodišnji pobjednik "Ješki"), Tamara Babun (producentica) i Marko Pekić (nezavisni hrvatski distributer) dodijelio je čak dvije Udice FMFS-a vizionarsku "Arku" - najbolji hrvatski kratkometražni film i scenarij.

- Hvala žiriju i svima koji su sudjelovali u izradi filma. Animacija je dosta spor i mukotrpan posao, pa je lijepo dobiti ovakvu potvrdu da toliko truda i vremena nije bilo zabadava – rekao nam je Stipaničev.

Udicu FMFS-a za najbolji hrvatski srednjometražni film dobio je "Da je meni ono što mi nije". Dirljivi dokumentarac o pokušaju povratka Sandre Jurak na estradnu scenu osvojio je i nagradu publike za najbolji hrvatski srednjometražni film, s ocjenom 4,26.

- Sandra i ja smo jako uzbuđene zbog nagrade. Naravno da nismo očekivale dvije nagrade! I ne znam koja mi je važnija, nagrada publike ili nagrada žirija. U svakom slučaju, jako sam vesela i uzbuđena.

Možda mi je nagrada publike ipak važnija budući da je ipak to film za koji smo htjeli da dopre do srca publike pa nam je drago da je to prepoznato – izjavila nam je Skorin.

- Naravno, presretna sam i samo želim poručiti Višnji i svim gledateljima da ću si ja uzet nagradu publike, a Višnja neka si uzme ovu strukovnu – sa smijehom je dodala Sandra i zahvalila nam se na divnom intervjuu (s Višnjom) i divnim pitanjima u "Slobodnoj".

Publika je, nadalje, najboljim hrvatskim kratkometražnim filmom ocijenila odličnog "Drukera" Rina Barbira (4,63), a najbolji međunarodni kratkiš je "Maradona's Legs (4,64). Najbolji dugometražni uradak prema izboru gledatelja je, pak, fina francuska drama "Nas dvije" (4,52).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 15:53