StoryEditorOCM
Film & TVČETVRTI DAN

16. FMFS: Španjolski film godine ‘Zvijeri‘ Rodriga Sorogoyena večeras premijerno u Ljetnom kinu Bačvice

Piše SCENA SD
18. lipnja 2023. - 13:47

I danas se na četiri splitske adrese  u večernjim satima odvija program 16. Festivala mediteranskog filma Split.

Nedjelju na FMFS-u otvara već u 19 sati "Kristos, posljednji dječak na otoku" talijansko grčki dokumentarac koji donosi neprocjenjiv uvid u način života malene otočke zajednice koja brine o više tisuća koza i neizvjesnost budućnosti dječaka željnog učenja. Projekcija je u Kinoteci Zlatna vrata.

Apsolutni pobjednik nacionalnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, režiju, scenarij, glavnu mušku i sporednu mušku ulogu - film "Zvijeri" Rodriga Sorogoyena večeras u Ljetnom kinu Bačvice na Festivalu mediteranskog filma Split ima svoju hrvatsku premijeru od 21.30 sati. Glavnu ulogu u španjolskom filmu godine, koji je premijeru imao u Cannesu, igra francuski glumac Denis Menochet, poznat po ulogama u "Peter Von Kant" i "Nemilosrdni gadovi".

image

16. FMFS 

Miro Lelas

"Zvijeri" će najaviti "Zof" novi film splitskog redatelja Rina Barbira koji se u programu Ješke zajedno s još osam kratkih hrvatskih filmova natječe za glavnu FMFS nagradu u iznosu od 2500 eura.

Ljubitelji trilera inspiriranih istinitim događajima na svoje će doći na Tvrđavi Gripe, od 21:30 prikazuje se "Na sjever" napeta drama smještena na teretnom brodu koji plovi otvorenim morem. Kada posada počne sumnjati da se na brodu događa nešto neobično, započinje opasna igra mačke i miša.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:18