StoryEditor
KulturaPlayDrama  

Ezopeja u Splitu: izvedba priče o obitelji opsjednutoj kompjutorima

Piše PSD.
15. listopada 2012. - 10:31

Splitsko će kazalište PlayDrama ovoga ponedjeljka u 19 sati u amfiteatru Doma mladih izvesti predstavu Ane Marije Fabijanić “Ezopeja”, u režiji Marice Grgurinović.

U “Ezopeji”, podnaslovljenoj “Putovanje prema djetetu”, nastupaju voditelj PlayDrame Elvis Bošnjak, glumica GKM-a Split Mia Roknić i jedanaestogodišnji Franko Jakovčević, član glumačkog studija PlayDrame, koji već ima i iskustva na filmu. Priča Ane Marije Fabijanić, zadarske dramaturginje, prati obitelj koja se sve više gubi u virtualnom svijetu.

Ta je obitelj doslovno vezana uz svoje ekrane i kompjutore, zapletena u žice. Kad iziđu iz kuće u stvarni svijet, u njemu će se teško snalaziti.

Ezop, grčki basnopisac, odlučio je upetljati se u život tih ljudi kroz različite dimenzije suvremene virtualne (ne)komunikacije, kako bi ih zbunio, prestrašio, upozorio, nasmijao i na kraju podsjetio na jednostavne istine koje su potrebne i dovoljne da bi čovjek živio dostojanstveno, ispunjeno i sretno. Predstava je premijerno izvedena u Solinu ovoga ljeta, gostovala je u raznim mjestima, a ovo joj je prva izvedba u Splitu.

J.P.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:18