StoryEditor
Kulturapredstava za koju je tekst predstave i songovE napisao Duško mucalo

ECO KEECO Mucalova ekološka predstava ide u izvoz, za Marjan "nema vremena"

Piše PSD.
15. siječnja 2011. - 18:03
Po narudžbi privatnog teatra Ive Lesića napisao sam tekst predstave kojoj je tema ekologija, a sad je dobila i englesku varijantu - kaže Mucalo

Lutkarska predstava “Eco Keeco” splitske “Produkcije Z”, inače nastala prije dvije godine, ovih je dana dobila varijantu na engleskom jeziku pa, budući da su u tijeku pregovori za nastupanje u inozemstvu, možda osvoji i europsku publiku.

Svakako privlači pozornost činjenica da je tekst predstave i songova napisao sadašnji v.d. intendanta Duško Mucalo. Producent je Ivo Lesić, koji je napisao i glazbu, a zajedno su svojedobno potpisali i dječju predstavu “Put oko svijeta”.

- Prije dvije godine, po narudžbi “Produkcije Z”, privatnog teatra Ive Lesića, napisao sam tekst predstave kojoj je tema ekologija. Likovi su djeca koja nastoje promijeniti izgled svoje ulice a u tome im pomaže smetlar Keko. Čujem da se pregovara za nastupe u inozemstvu, ali time se bavi Lesić - kazao nam je Duško Mucalo.

KEKO_EKO2-240409

Skladatelj Lesić veli da su predstavu “Eco Keeco” već igrali mnogo puta po Hrvatskoj, u školama, vrtićima, pa i trgovačkim centrima, a kako je tema aktualna, preveli su je na engleski da bi proširili krug potencijalnih gledatelja. Radnja ima ekološki, pa i ljubavni aspekt. Dječak i djevojčica sade u svojoj ulici cvijeće, a drugi dječak, ljubomoran, čupa ga i kvari im posao.

Emocionalno-vrtlarsku zavrzlamu razriješit će škovacin koji će ih podučiti kako se treba odnositi prema okolišu a upoznat će djecu i s bojama kontejnera namijenjenih različitim vrstama otpada. -
Komad je pogodan za djecu od vrtićke dobi do one iz nižih razreda osnovne škole. Predstavu dobro prihvaćaju, a sada pregovaramo za nastupe u Njemačkoj, u Montessori vrtićima - kazao nam je skladatelj Lesić, koji je ujedno i redatelj. Predstava “Eco Keeco” traje pola sata, a scenu i lutke za nju osmislila je Luči Vidanović.

Nemam kad na Marjan

Kao autora predstave s ekološkom temom, zapitali smo Duška Mucala kani li se u nedjelju u podne pridružiti prosvjednoj akciji na marjanskoj Prvoj vodi protiv gradonačelnikovih namjera da tu pokrene gradnju. V.D. intendanta je diplomatski odgovorio da nema vremena, to će morati obaviti netko drugi jer on praktički živi u kazalištu, gdje dnevno boravi i po 13 sati.#DUŠKOMUCALO#MUCALO

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:38