StoryEditor
KulturaKomemoracija za maestra

Đelo Jusić Jr.: Otac je je bio vedra duha, pri potpunoj svijesti, do dva dana prije odlaska u društvu svojih šest unuka svakodnevno je pušio svoju najdražu lulu

Piše M. G.
3. lipnja 2019. - 15:04

“Cijela je obitelj u ovoj tuzi neizmjerno sretna što je do samog kraja svakodnevno bio uz nas i mi uz njega, što je bio vedra duha, pri potpunoj svijesti, što je do dva dana prije odlaska u društvu svojih šest unuka svakodnevno pušio svoju najdražu lulu i u parku ispred bolesničke sobe uživao u cvrkutu ptica.

To ga je u tim trenucima činilo najsretnijim čovjekom na svijetu”, obznanio je povodom smrti svojega oca, maestra Đele Jusića, njegov sin Đelo Jusić Jr., zahvalivši svima koji su članovima obitelji izrazili sućut nakon očeva odlaska.


“U nemogućnosti da najljepše zahvalimo svima koji su u ovim teškim trenucima uz nas, u ime obitelji Jusić ovim putem zahvaljujem na brojnim telegramima, porukama, mailovima, postovima i pozivima s izrazima sućuti iz cijelog svijeta, brojnim riječima podrške i znacima osobita poštovanja iskazanog našem pokojnom ocu Đelu Jusiću.

Prije svega bih zahvalio svim liječnicima i medicinskom osoblju na ljubaznosti i profesionalnosti tijekom zaprimanja, liječenja i pružanja zdravstvene njege mog oca: KB Dubrava, Opća bolnica Dubrovnik, KB Sveti Duh, Specijalna bolnica Rockefellerova, te KB Merkur.

Posebno želim zahvaliti gradonačelnicima Dubrovnika i Zagreba, gosp. Matu Frankoviću i gosp. Milanu Bandiću na svesrdnoj pomoći i pruženoj ruci tijekom cijelog razdoblja liječenja”, napisao je na Facebooku Jusić Jr., izrazivši zahvalu i medijima, jer su tijekom devetomjesečne bolesti poštivali očevu privatnost, što je bila i njegova i želja članova obitelji.


“Veliko hvala svim njegovim prijateljima koji ga ni u jednom trenu nisu zaboravili i uljepšavali mu bolesničke dane do samoga kraja, bilo posjetama ili telefonskim pozivima. Jako ga je to ohrabrivalo, činilo sretnim i davalo mu vjetar u leđa da prebrodi teške dane”, naglasio je Jusić Jr.


Komemoracija u čast akademika Đele Jusića bit će održana sutra u 12 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici. Posljednji ispraćaj je zakazan u četvrtak, 6. lipnja u 13.35 u Krematoriju na Mirogoju, gdje će Đelo Jusić, po svojoj želji, biti i sahranjen u obiteljskoj grobnici.


Komemoracija u Dubrovniku održat će se u utorak 11. lipnja u kazalištu “Marin Držić”.


"Kako je Dubrovnik bio i ostao njegov Grad i njegova duša, želja mu je bila da dio njegovog pepela s urnom bude pokopan u Dubrovniku, što ćemo i učiniti”, napisao je Jusić Jr.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 16:57