StoryEditorOCM
Kulturakako stranka kaže

Danijela Ćukušić dobila podršku Upravnog vijeća Zlatnih vrata: znatno je slabije 'potkovana' i od protukandidatkinje Helene Petrinović, ali većina je većina

2. travnja 2019. - 11:43

Rukometna trenerica i donedavna tajnica Ženskog rukometnog kluba Split Danijela Ćukušić dobila je podršku Upravnog vijeća Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata da postane ravnateljica ove ustanove.

Tako će ona, a ne ni Ante Kuštre, umjetnik, ni Helena Petrinović, andragoginja s 25 godina iskustva u obrazovanju odraslih upravo u Zalatnim vratima, ići pred gradske vijećnike po potvrdu mandata.

Nansi Ivanišević koja se također natjecala za mjesto ravnateljice navodno nije priložila valjane dokumente, odnosno, preslik diplome joj nije bio ovjeren.

Upravno vijeće Zlatnih vrata - u koje je ušla i bivša ravnateljica Tamara Visković u kvoti članova koje imenuju zaposlenici - na sjednici u ponedjeljak popodne, nakon provedenih razgovora s kandidatima, glasalo je očekivano - troje članova vijeća koje je imenovao Grad Split bili su za Ćukušić, a dvoje zaposlenika Zlatnih vrata za Helenu Petrinović.

Kako doznajemo, oni su smatrali kako se 25 godina Helene Petrinović u branši radi koje Zlatna vrata i postoje ne mogu ni usporediti sa svega pet godina iskustva koliko Danijela Ćukušić ima u obrazovanju dok je ostatak svojeg radnog iskustva gospođa Ćukušić stekla daleko i od kulture i od obrazovanja.

No, većina je većina pa će se tako još jednom, kao i prije dva mjeseca, Gradsko vijeće naći u vrlo nezahvalnoj poziciji da prihvati ili odbije na čelo javne ustanove u kulturi, ali i u obrazovanju postavi osobu koja je znatno slabije 'potkovana' od protukandidatkinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 22:35