StoryEditorOCM
KulturaDivlji pijat

Mišanca je baština koja govori sve jezike i jasno reflektira naše navike, kulturu i vrijednosti... a i raste tu pokraj nas, govori urednica knjige Maja Duka

30. rujna 2019. - 15:00

"Divlji pijat" naziv je knjige koja je u izdanju Srednje škole u Bolu i uz potporu Ministarstva kulture predstavljena javnosti u prostorijama vinarije "Jako vino" u Bolu.

Istodobno je bila organizirana i istoimena gastronomska fešta na kojoj su posjetitelji mogli kušati više jela i delicija od divljega zelja, odnosno popularne mišance.


Riječ je o projektu i knjizi koji promoviraju samoniklo dalmatinsko bilje, a rezultat je terenskih radionica učenika Srednje škole o samoniklom bilju i njegovoj primjeni u lokalnoj mediteranskoj kuhinji.

Učenici su najprije pod vodstvom profesorice Ade Seferagić krenuli u prirodu i organizirali više terenskih radionica pod nazivom "Hodam, učim, berem, jedem", na kojima su se na licu mjesta upoznali s divljim zeljem.

Ubrano divlje zelje odnijeli su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 17:54