"Divlji pijat" naziv je knjige koja je u izdanju Srednje škole u Bolu i uz potporu Ministarstva kulture predstavljena javnosti u prostorijama vinarije "Jako vino" u Bolu.
Istodobno je bila organizirana i istoimena gastronomska fešta na kojoj su posjetitelji mogli kušati više jela i delicija od divljega zelja, odnosno popularne mišance.
Riječ je o projektu i knjizi koji promoviraju samoniklo dalmatinsko bilje, a rezultat je terenskih radionica učenika Srednje škole o samoniklom bilju i njegovoj primjeni u lokalnoj mediteranskoj kuhinji.
Učenici su najprije pod vodstvom profesorice Ade Seferagić krenuli u prirodu i organizirali više terenskih radionica pod nazivom "Hodam, učim, berem, jedem", na kojima su se na licu mjesta upoznali s divljim zeljem.
Ubrano divlje zelje odnijeli su...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....