StoryEditor
Kultura'Glumački šerif'

'Nove godine treba zabraniti! Odnijele su dva najveća hrvatska glumca...': o preranom odlasku Ive Gregurevića popričali smo sa shrvanim prijateljima i suradnicima

3. siječnja 2019. - 20:11

Iznenadni odlazak glumca Ive Gregurevića ostavio je javnost u šoku, a prijatelje, suradnike i kolege u velikoj tuzi. Evo što su nam rekli domaći filmaši koji su Gregurevića poznavali, s njim radili tijekom godina.

Preminuo Ivo Gregurević: legendarni glumac pronađen u večernjim satima u svom stanu

Posljednja fotografija Ive Gregurevića snimljena na Staru godinu: glumac u društvu kolege iz Zagvozda ispijao rakiju

Dalibor Matanić: Glumački šerif

"Poruka mladim glumcima: džaba vam instagrami, eventi i sapunice ako nemate dušu. Otišao je čovjek koji nije mario za status. On je jednostavno bio glumački šerif", izjavio nam je Matanić koji je s Gregurevićem snimio filmove "Kino Lika" i "Ćaća".

Eduard i Dominik Galić: Veliki glumac i čovjek

Spletom okolnosti, "Za dobra stara vremena" u režiji Eduarda Galića i produkciji njegova sina Dominika posljednji je film koji je Gregurević snimio u cijelosti i krajem siječnja kreće u kina. Evo što su nam o Ivi rekli otac i sin Galić.

Eduard: "Bio mi je veliki prijatelj i veliki glumac. Još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo. S velikim zadovoljstvom iščekivao sam premijeru našeg filma "Za ona dobra stara vremena". Do zadnjeg dana smo surađivali jer mi je upravo dao neke rukopise o ratu u Vukovaru".

Dominik: "Veliki glumac i čovjek. Obuzima me ponos da je u mom prvom igranom projektu upravo on dao takav veliki pečat. Tuga je još puno veća".

Branko Schmidt: Proklete nove godine

"Nove godine treba zabraniti! Odnijele su dva najveća hrvatska glumca i dva moja najbolja prijatelja, Fabijana Šovagovića i Ivu Gregurevića. Zajedno su igrali u mom prvom profesionalnom TV filmu "Hildegard" 1982. Nakon toga radio sam s obojicom do njihove smrti. Proklete nove godine", uskliknuo je Branko Schmidt.

item - id = 582743
related id = 0 -> 1072571
related id = 1 -> 1060368
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2021 23:59