StoryEditor
Kolumneput za budućnost: sve iznova

U jedan Futacsev šut, promašaj, stala je cijela jesen da pokaže sve Hajdukove neuspjehe

4. prosinca 2016. - 22:40
slaven_hajduk11-031216

E, moj Futacs... Bio je to figurativno promašaj - cijele sezone, u 88. minuti u Koprivnici, s Futacsem u glavnoj ulozi. Od velikih očekivanja, do velikog – ništa. Kao sinonim, kao sudbina. Kao slika Hajduka 'jesen 2016', u jednom "flešu".

U jedan Futacsev šut, promašaj, stala je cijela jesen da pokaže sve Hajdukove neuspjehe.
U trenutku kad je arhitekt trenutačnog Hajduka Marijan Pušnik već dobio otkaz i od danas, s novim kormilarom treba krenuti - sve iznova, glavni Pušnikov adut Futacs nije zabio ni s bijele točke. Nije spasio ni remi.

Kakav će biti odabir igrača Pušnikova naslijednika, od danas, uz potpis Marija Branca, tek ćemo vidjeti. Hoće li Futacsa zadržati?!

Zanimljivo je da je cijela ova jesen stala u jedan koprivnički detalj: samo jedan penal do plasmana u Europsku lige (e da ga je promašio Medunjanin), zadnja minuta protiv Splita (gol Ugrine koji je poveo "bijele" u kup-propast) i sad ovaj šut Futacsa u promašaj; da ne bude niti remi, nego novi poraz, u Koprivnici.

Tako blizu, a tako daleko.

Futacsev promašaj pokazao je, dakle Hajduku, put za budućnost: sve iznova! S novim kormilarom.

Da se razumijemo, nismo od onih kojima smeta Futacseva rekordna plaća, nedostižna za obična smrtnika.

To su nogometni gabariti. Kvalitetu treba platiti. Ali, Futacs ne uspijeva dati dovoljno, kao ni cijeli Hajduk ove jeseni. To je problem.

 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 17:12