StoryEditor
Kolumneenigma Poljud

Tu se titula Hajduku zagubila: Dinamo, Rijeka i Osijek, po dva puta doma, nula pobjeda u šest utakmica

14. svibnja 2018. - 18:32
hajduk_osijektd12-130518

Kad ovako igra loše, kako to Hajduk misli osvojit kup?

Jednostavno, Dinamo igra još lošije!

Suočili smo se i s takvom konverzacijom poslije utakmice u kojoj Hajduk nije pobijedio Osijek, ostalo je samo 1:1 i zajedno s jalovom Rijekom koja je igrala 0:0 u Vinkovcima Dinamo je postao prvak a da nije ni igrao ove nedjelje! Prednost mu je postala nedostižna. Trener Dinama Nikola Jurčević nije ni trebao voditi momčad "modrih" na zajedničku večeru "team-buildinga". Mogli su tek zajedno gledati kako ove nedjelje igraju Rijeka u Vinkovcima i Hajduk u Poljudu.

Finiš prvenstva "ko manje" odigrao je još jednu gotovo grotesknu situaciju u kojoj je Dinamu bilo dovoljno što ni Rijeka, a evo ni Hajduk nisu pobijedili svoje niže rangirane protivnike.

Hajduku ostaje popravni – finale kupa, a rekosmo već da večerašnjom igrom ne može biti ohrabren. Utjeha je, rekosmo, što ni Dinamu ne cvjetaju ruže.

Za Hajduka ostaje uspomena na – oboren rekord u publici: 10495 gledatelja došlo je vidjeti sudar trećeg i četvrtog, od toga čak 1363 djece na sektoru U, hvala vam na posjeti, ne propusti zahvaliti spiker Vedran Očašić s razglasa.

Potrebna prosječna posjeta je dosegnuta, čak premašena i ljestvica je sad postavljena na 11.979 po utakmici, čime je preskočena 1998/99. sezona, računamo naravno samo HNL.

Lijep podatak koji oslikava svu ljubav i brigu, emociju što je Hajduka pratila ove sezone s tribina poljudske ljepotice. U dobru i u zlu.

Šteta za navijačko okruženje "bijelih" da se nije moglo bolje protiv Osijeka.

Poljud je ostao nerješiva enigma domaćinu, tabu za velike utakmice, po dvije utakmice kod kuće, nijednu nisu svladali ni Dinamo, ni Rijeku, ni Osijek?! Šest utakmica, nula pobjeda. Je li to moguće?

A svladali su ove sezone svu trojicu u gostima, u Maksimiru, na Rujevici, u osječkom Vrtu.

Neobičan Hajduk ove sezone.Dobro je da finale kupa ne igra u Poljudu, nego u Vinkovcima.

Večeras su "bijeli" bili razvučeni, nisu bili kompaktni, linije momčadi bile su razmaknute, falilo je grupnog djelovanja i građenja akcija, nije bilo ni presinga na loptu na sredini terena. Domaćin nije mogao iskontrolirati pritisak prema Osječanima i nije bilo čudo što je Osijek često bio u napadu i prijetio je Letici.

Hajdukov vratar je djelovao sigurno, pa ipak je u 54. minuti Mirko Marić je izjednačio, gol je dugo visio u zraku i bilo je to zasluženo izjednačenje Osječana, Tudorovo vodstvo Hajduka nije dugo trajalo. Tek dok smo bili na odmoru...

Htijenje se momcima u bijelim dresovima ne može odreći, baš kao što je i publika frenetično bodrila te grčevite i hajdučke nasrtaje momčadi koja nije zauzdala Osijek, dapače silno je patila u čestim napadačkim akcijama gostiju.

Osijek žali. Njihov je problem što ne znaju dati gol...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:43