StoryEditor
Kolumnedojam je važniji od rezultata

To što se izgubilo, pomest ćemo pod tepih. Dobra vijest je Blagaić

19. siječnja 2019. - 23:04
hsssaaaa

Hajduk je izgubio na pripremama u Antalyji, 0:1 od ciriških "skakavaca", kako bi se reklo u stereotipu "skakavci" preskočili hajduke, a nije se to odavna dogodilo da se izgubilo u Turskoj, jer na primjer lani Željko Kopić i preklani Joan Carrillo ne da nisu gubili, nego nisu ni remizirali.

Hajduk je nanizao sedam pobjeda zaredom sve do sada.

Treba se vratiti prije tri godine, na poraz od Wisle u doba Damira Burića.

Pa što se imalo od tog niza Kopićevih i Carrillovih turskih pobjeda? Samo neugodu da smo hvalili pripreme, a vidi ih na proljeće, Hajduk ne bi igrao dobro, prigovaralo (nam) se.

Sad je Hajduk ostvario "normalan" rezultat, mini-poraz u kojem će trener Siniša Oreščanin, "čim pregleda snimku" naći puno dobroga.

Igralo se žešće nego protiv Dinama iz Bukurešta, s više faulova, ozbiljnije i Grasshopper više nego Rumunji sliči na – Osijek. A to Hajduka čeka. Bolji test. Oštro, a ne u fino.

Gram nade i optimizma podario nam je sada Jakov Blagaić, jedan od onih 2000. godište. Sigurno su se zapitali namjernici uz rub igrališta "tko je ova osmica", uzeo je dres Nikole Vlašića koji ga je nosio jer je volio Blaža Sliškovića. Osmica ima svoju težinu, ne kao "desetka", ali važna je u povijesti i sad je Jakov nosi (19. rođendan u veljači).

Blagaićev poneki potez, šut i onda još jedan šut na sjajnu asistenciju Delića, sve je to bilo za pljesak u drugom dijelu, makar nije pogodio cilj.

Utakmica je ponudila dosta akcija, igralo se bez kalkulacija s obje strane i to je Oreščanin pozdravio, jer je dobio pravi test s nekim tko se baš nadigrava.

To što se izgubilo, pomest ćemo pod tepih.Jer, dojam je važniji od rezultata, naglašavamo solidnu igra i već poslovičnu reviju mladih.

Ciljano nije bilo Tahiraja jer mu treba desetak dana da uhvati ritam koji će ga uvesti u natjecanje, kako kaže Oreščanin.

Znači nema ga sve do Osijeka, kako smo shvatili, te Ivanovskog koji je privremeno na poštedi zbog udarca s treninga, ništa ozbiljno.

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 05:47