StoryEditor
Kolumnekomentar

Strah i grč se uvukao u “bijele”, počeli su – čekati kraj, prerano

2. ožujka 2016. - 10:30
kom00

Slab Hajduk u drugom poluvremenu, u stanju šoka, nesiguran kao da je sam sebi prizivao tragiku izjednačenja puštajući Osijek da mu se primakne, što se na kraju i dogodilo sa 2:2 u zadnjoj sekundi.

Osijek sad hvali sebe, unijeli su preokret neki igrači (Mandić, Mioč), ali to nema naročite veze s učinkom “bijelih”, psihičkim potonućem u drugom dijelu. Od iščekivanja da pobjeda što prije svane, sami su sebi zagorčali život.

A Hajduk se čak izvukao iz ponora ranog gola, preokrenuo sa super golovima Sušića iz daljine i Nižića nakon akcije iz prekida i to je trebala biti fešta od drugog poluvremena.

Kad tamo, strah i grč se uvukao u “bijele”, počeli su – čekati kraj, prerano, uvukli se pred Kalinića, trpjeli kornere Osijeka i dočekali ono najgore. Šok-izjednačenje u zadnjoj sekundi. Ni mrvice “personalityja”, osim u Sušića.

Sad je to i kriza rezultata, samo četiri boda od 12 mogućih, učinak kao na startu jesenskog dijela prvenstva. Pa se Hajduk digao.

Igra bez napadača, na to smo navikli, ali nije to problem, jer u prvom dijelu je bilo dobrih stvari. Problem je psihološki momenat, nesigurnost, mnoštvo mladih igrača, doslovno debitanata, pogubuli su sve niti s treninga.

Sušić je vukao dok je mogao, a oko njega su sve još uvijek nedorasli mladci, bez iskustva. I to je danak. Treba trpjeti.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 05:06