Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Kolumnekolumna sandra pogutza

Pustimo Mišu da se odmara od svoje legende

Piše PSD.
6. svibnja 2012. - 19:45
Frflja, raskvasio se, jedva stoji, dištonaje … Ali, to je ipak Mišo Kovač. Ne, nikako ne može biti istina da taj čovjek ima srčanih problema. U njega je srce poput hidrocentrale, čim se - ovako umoran - usuđuje nastupiti uz izdajničku pratnju klavira, bez glasnog trubača i zborne potpore pune dvorane ili stadiona. Da, svi su na dodjeli Porina ustali i frenetično pljeskali, ali to su bile ovacije spomeniku, a ne izvedbi.

Miši je sve oprošteno, ali žalosno je da tom čovjeku, nakon svega, moramo gledati kroz prste, a nije mu prvi put. Kolege su mu dale - nakon previše otezanja - Porina za životno djelo, i sad neka ga puste da se odmara od vlastite legende. Dok još može, neka je “restaurira” u strogo kontroliranim studijskim uvjetima, nikako na pozornici, jer to će ga ubiti. Doduše, kladim se da bi Mišo potpisao da skonča upravo tako, pod reflektorima.

Riječka dodjela Porina 2012. (HTV1) s njim je dobila stanovitu povijesnu dimenziju, a bez njega bio bi to samo jako dobro produciran “sajam taština” s voditeljima koji su se entuzijastično uključili u njega. Tako je leitmotiv večeri ispala notorna činjenica da Daniela Trbović ima puno mlađeg partnera (tri-četiri puta se navraćalo na to, u Ćurlićevim ili njezinim najavama), a evocirane su i njezine uspomene na zajedničke voditeljske dane s Hamedom Bangourom.


Pa, nije ona došla po nagradu, nego da vodi dodjelu! Oko Daniele se muvao pobočnik Mario Petreković - ponekad duhovit, često preafektiran - koji je pak svoju pjevačku partnericu iz “Zvijezde pjevaju”, Ivanu Kindl, najavio s toliku buke i veličanja kao da je bila zvijezda večeri, a ne samo prezenterica. Ni zapjevala nije. A vidjeli smo, i to valja priznati, nekoliko upečatljivih nastupa, iako ih je Mišo, na posljetku, sve pretvorio u privjeske svojoj neuništivoj karizmi.

SANDRO POGUTZ


#MIšOKOVAč#SANDROPOGUTZ

Izdvojeno