StoryEditor
KolumneZbogom ‘mamićizmu’ 

Promjene u HNS-u kreću iznutra, nakon što se dogodio - narod

19. srpnja 2018. - 23:16
dk_docek_split7-170718

Zbog vrhuške HNS-a događalo se da reprezentacija bude otuđena od naroda, ali su sad rezultati i požrtvovnost igrače i izbornika Dalića nagnali da baš oni budu – luč iz tunela...

In vino veritas... Promjene kreću – iznutra, nakon što se dogodio - narod. Dogodio se u Zagrebu, Splitu, Zadru, reprezentacija se vraća narodu.

Momenat je da se to dogodi, Mundijal u Rusiji donio je pravu katarzu, nije slučajno sve što smo vidjeli i čuli s pozornice slavlja, da Davora Šukera “nema nigdje”, baš kao ni članova Izrvšnog odbora HNS-a, nije slučajno da se Filipu Bradariću u svome Splitu, na Rivi odvezao jezik i da je zazivao, najavio promjene...

Kakve to promjene? Aluzija je jasna, da je Davoru Šukeru “odzvonilo” kao voditelju Saveza, na čelu vrhuške koja u narodu, malo je reć’, nije omiljena.

Zbog te vrhuške događalo se da reprezentacija bude otuđena od naroda, ali su sad rezultati i požrtvovnost naših igrača, umješnost svima simpatičnog izbornika Zlatka Dalića nagnale da baš oni budu – luč iz tunela, baklje progresa, stjegonoše promjena.

Zlatko Dalić sad može biti – štosekaže – predsjednik države, može pitat funkciju koju želi.

Dobija ponude da unovči ovaj uspjeh, tajanstveni klub iz Kine stavlja mu navodno na stol pet milijuna eura godišnje, a trenutačni saziv Saveza trebao bi mu podebljati ugovor na milijun eura godišnje (veže ga do 2020.godine) da čvršće ostane za kormilom “vatrenih”.

Ono što se uistinu očekuje jest nešto drugo: Zlatko Dalić je zapravo nadrastao HNS i trebao bi postati - vjesnik promjena. Veći je od Saveza. Pa da se zaokruži proces vraćanja nogometa narodu.

Govor tijela i sva događanja ukazuju na to da su nogometaši na čelu s Lukom Modrićem okrenuli leđa Davoru Šukeru. Za vrijeme promjena. Da se skine balast “mamićizma”, rekli bismo.
Filip Bradarić kao najmlađi, svjedok svlačionice, izlanuo se, najavio promjene. Vratit ćemo reprezentaciju u Split, vikao je.

Dobro, ne može to preko noći, ali najavio je pokretanje kotača povijesti, promjene iznutra kako ih vidimo kroz poteze Luke Modrića i ostalih autoriteta svlačionice, distancu svjetskog viceprvaka, te šampiona simpatija Zlatka Dalića, zalet junoše Filipa Bradarića.

Nije vrag da se Filip zaletio u – vjetrenjače?!

Nije. Nogomet se vratio narodu, a kotač povijesti pokrenuo:

- Eppur si muove, traže se face nove! •

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:56