StoryEditor

Pedofilija nije opće stanje Crkve

Piše Josip Jović
2. ožujka 2019. - 19:00

Na završetku prošlotjednog vatikanskog bizarnog flagelantskog skupa biskupa iz cijelog svijeta, čija je jedina tema bila zlostavljanje djece od strane svećenika, papa Franjo je rekao da su mnogi svećenici u službi Sotone. Vjerojatno pojava i slučajeva seksualnog nasilja u krilu Crkve ima, i oni se ne smiju zataškavati niti štititi od kaznenih progona.

Ali, usuđujem se reći, jer i dogma o nepogrešivosti pape više ne postoji, ovo nije bio pravi put. Djeca se neće zaštititi javnom propagandom, a stvara se dojam o općoj pošasti i proizvodi porast općeg nepovjerenja u Crkvu. Slušam jednu majku koja svoje dijete redovito šalje na vjeronauk i u Crkvu, ali je sada nakon ove velike mise po Sotoni postala opreznija.

U Vatikanu su o svojim traumama govorile i neke žrtve, obično sada već u poodmaklim godinama. Govorila je i jedna žena iz Afrike koju je svećenik silovao trinaest godina, a ona je svejedno smjerno odlazila kod njega na nove porcije.

Prošle godine i u nas je objavljena jedna zanimljiva priča, koju je, osjetivši opći trend, ispričao novinama stanoviti slikar Marin Sovar, kojega je prije deset godina, kako on tvrdi, pokušao silovati kaptolski prebender Zvonimir Kurečec, i to tako što ga je pogledao duboko u oči, dodirnuvši mu struk. „Žrtva“ je tada imala 31, a „nasilnik“ 57 godina i bio je za pola metra niži!

Ovih je dana iz tiska izišla knjiga francuskog novinara i sociologa Frederica Martela, bivšeg kulturnog atašea u SAD-u i savjetnika premijera Michaela Rocarda pod naslovom „Sodoma, istraga u središtu Vatikana“, koja je odmah prevedena na osam jezika i objavljena u dvadeset zemalja. Teza je da ne postoje samo slučajevi homoseksualnosti, već da je cijeli sustav Katoličke crkve homoseksualiziran!

Pod motom sekularizacije vodi se na Zapadu sustavna kampanja protiv Katoličke crkve. U upotrebi su perfidne metode kompromitacije, kao što je to fama o pedofiliji. Pedofilija se već prezentira kao opće stanje, otkrivaju se afere stare sedamdeset i više godina, i to sinkronizirano od Amerike preko Europe do Australije.

Nasuprot modernim, „progresivnim vrijednostima“ profita, egoizma, hedonizma, pobačaja, eutanazije, pornografije, prostitucije, homoseksualnosti, nastranosti i promiskuiteta stoji Katolička crkva i zato ona smeta. 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 19:44