StoryEditor

KT TUNSTALL Invisible Empire / Crescent Moon

Piše PSD.
30. srpnja 2013. - 19:32
Izvođač: KT TUNSTALL
Album: Invisible Empire / Crescent Moon (Virgin – Universal Music Croatia)
Ocjena: ****

Škotska kantautorica s londonskom adresom iz prve je pogodila kad je odlučila svoj četvrti album snimiti u Arizoni u suradnji s Howeom Gelbom. Njezin sjajan vokal, ali i zavidan autorski rukopis, u Gelbu su dobili više od “tihog partnera” budući da, od početka do kraja albuma, nema nikakve dvojbe tko je odgovoran za selidbu u nježna i prozračna suzvučja njegova viđenja americane. Sve je tu napravljeno kako treba, pa se i u laganici “Made Of Glass” iznad jecaja pedal steel gitare i podloge harmonija uz KT čuje i morriconeovsko “zviždukanje”.

Kako se to dalo naslutiti iz dvodijelnog naslova, album je tematski podijeljen na dva dijela. U prvom je dominantna tema smrt KT-ina oca, u drugome pak trauma nakon raspada braka. Posebno su vrijedni pažnje već spomenuta “Made Of Glass”, sjajna bluesy laganica “Feel It All” te odlična kolaboracija s Gelbom u “Chimes” (s čudesnom harmonikom) iako – za reći pravo – na albumu bez slabih mjesta nije lako pronaći favorite.  
KT je – evo zaključne dijagnoze – snimila album koji postaje “must have” za sve ljubitelje nježnih “pustinjskih suzvučja” i americane kakvu očekujete iz Gelbove radionice.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 02:56