StoryEditor
Kolumneblizu prve momčadi

Kopić ga 'prepoznao': Darko Nejašmić, nova mlada nada Hajduka

23. srpnja 2018. - 22:24
kustosija_hajduk4-141017

Darko Nejašmić nije nova faca, na primjer kad je izronio sav iz blata na utakmici Druge lige u Varaždinu, tko nije vidio tu sliku, tko je nije upamtio, hajduka Darka iz blata?!

Podsjetimo kako je Nejašmić bio u grupi kadeta kad se ono splitski Adriatic plasirao u Prvu HNL kadeta i pionira i onda potpisao suradnju s Hajdukom, pa je dosta kadeta prešlo u Hajduk u sklopu sporazuma s Adriaticom, došli su tada Michele Šego, Tonio Teklić i Darko Nejašmić.

Darko je klasični zadnji vezni, prošle sezone standardan član drugoligaša Hajduk II i jedan od najboljih igrača u postavi trenera Siniše Oreščanina, standardniji u Hajduku II od Palaverse, ali se kroz ove pripreme Palaversa više isplivao, mrvicu se više isprofilirao.

No, za Palaversom stiže i Nejašmić, nema sumnje. Darko je godinu stariji, rođen 1999., točnije 25. siječnja, dakle 19 je već navršio.

- Nevjerojatan mi je osjećaj potpisati profesionalni ugovor s Hajdukom. Kao dijete sanjao samo tome da se da jednog dana postanem igrač Hajduka i zaigram pred punim Poljudom. Pola toga sna već mi se ostvaruje - kazivao je Darko nedavno nakon potpisa s “bijelima”.

Pitanje je kad će mu trener Željko Kopić ukazati povjerenje u prvoj momčadi, u pravim, službenim utakmicama. Kad će se Kopić ohrabriti. Pitat ćemo ga na prvoj pressici kad nam otvore mikrofon.
Međutim, imati 18, 19 godina nije rano za “vatrena krštenja”. Kad si mlad i nadireš snagom talenta, ma odmah se zna jesi li ili nisi.

Nema tu puno filozofije. Naravno, netko dođe ranije, drugi kasnije, ali kad su ulazili Šurjak i ekipa, baš nadirali, a njih pamtimo i sudimo iz vlastitih sjećanja, sa 18 si – unutra!

Nejašmić, dakle, ostavlja dojam dobitnika s priprema, barem što se tiče veznog reda, Kopić ga prepoznaje.

Sad ćemo pratiti koliko će Kopić biti hrabar da mu “bili tići” počnu grickati i službene minute. Možda već protiv Slavije u četvrtak, zašto ne?

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 16:17