StoryEditor
Kolumnedrugi na svijetu

Impresivno priznanje: što će tek biti kad Hajduk krene po duplu krunu!

10. travnja 2019. - 22:55
vd_hajduk_dinamo-030419

Hajduk, pa to je trećina cijelog HNL-a! Kako to? Evo...

Da Hajduk ima mnogo publike i da su njegove utakmice iznad prosječeno posjećene, znali smo. Međutim, službeni podaci CIES-a, Nogometnog opervatorija sa sjedištem u Neuchatela (Švicarska) daju "bijelima" dodatnu dimenziju. CIES je kratica od The International Centre of Sports Studies.

E, oni su iznijeli podatke koji Hajduku mogu samo goditi. 

Hajduk na Poljudu ima najveću posjećenost u HNL-u, a ni na gostovanjima im ne izostaje podrška: u razdoblju od 2013. do 2018. privukli su "bijeli" 33,9 posto od ukupno svih gledatelja na utakmicama HNL-a!

Drugi su na svijetu odmah iza škotskog Celtica, a iza Hajduka su mnogi velikani inače poznati po fanatičnim navijačima, Olympiacos, Benfica, Rangers, te Crvena zvezda koju CIES navodi u svojoj studiji.

Celtic je prednost što svoje svoje domaće utakmice igra na svom Celtic Parku kapaciteta preko 60 tisuća gledatelja, dok Poljud prema cca 34.000. Škotima u prilog ide i činjenica da gostuju kod Rangersa na Ibroxu, kapaciteta 51.000.

Da nije škotskog Old Firm derbija, Hajdukova statistika bila bi još impresivnija.

Službeno, Hajduka ove sezone prati 7583 gledatelja, igrali kod kuće ili u gostima. U Poljudu je prosjek 12.811 navijača!

Možemo se samo pitati što bi bilo da se Hajduk bori za trofeje, jer ovo su brojke što ih postiže petoplasirana momčad HNL-a.

Lider Dinamo kao domaćin broji prosječna 3873 gledatelja, mršavo u Maksimiru, znaju to i u Neuchatelu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 17:50