StoryEditor
Kolumnevrući lipanj

Hajduk u problemu: Bjelanović nema lagan 'menu' na jelovniku, najprije Futacsev mađarski gulaš, a onda i Saidova pašta-šuta

10. lipnja 2018. - 10:00
hajduk_everton116-240817

Ako je s Futacsem mađarski gulaš, što je sa Saidom? Ahmed Said Said, napadač iz Gane s talijanskom putovnicom (živio i odrastao u Milanu, igrao za juniore Intera), doveden iz Portugala, drugi je čvor koji početkom "mercata" steže Sašu Bjelanovića, sportskog direktora Hajduka.

E da je Futacsa prodati za uloženo, onda bi se lakše dogovorili i oko odlaska Saida... Jedno s drugim kao da je povezano.

Naime, Hajduk je u poziciji mijenjati napadački arsenal, u to ime je doveden već Mirko Ivanovski, a situacija oko dvojca što ih je doveo Mario Branco nije nepoznata.

Futacs bi htio otići i o tome smo jučer potanko pisali, dok bi se u Hajduku željeli razići sa Saidom jer je već neko vrijeme suživot ganskog napadača i dijela Hajdukove publike težak, vrlo delikatan, gotovo postaje nemoguć. Said je pao u nemilost.

Uostalom, dolazak Ivanovskog putokaz je kako Bjelanović&Kopić promišljaju.

Trener Željko Kopić je koristio Saida sve do kraja jer mu je bio potreban u trenutačnoj konstelaciji snaga, ali po novome, a nakon svih događanja što su se sručila (vidi rubriku "ljubav i svađa") logično je da bi razlaz bio primjerena opcija.

No, kako to izvesti? Said ima ugovor koji traje još dvije godine, do ljeta 2020.godine i ima dobru plaću koju možda na drugoj strani i ne bi mogao dobiti, računa se da je to oko 180.000 eura godišnje, on barem nije probio "plafon dvjesta".

Da je posebna narav u svlačionici, tvrdoglav i bahat, nije tajna. Kako se s njim razići?
Kruži i angedota ovih dana u kuloarima Poljuda, ne možemo je sa sigurnošću autorizirati, ali ipak:
Halo, halo, je li to Saidov menadžer? - nazivao je Saša Bjelanović.

Odgovora nije bilo. Baš kao i kad je nazvao Saida.

Nogometaš je na odmoru i nema razloga da se odaziva. Kad bude prozivka, vidjet će se...
Pada nam na pamet Hrvoje Maleš koji je u doba zimskog odmora poletio u Njemačku naći se s Krasimirom Balakovom ne bi li ga nagovorio da smanji ugovor, jer je dr Josip Paladino taman rekao "para nema, niti će ih biti".

 

Pardon, mala digresija. Uvijek u doba odmora padnu na pamet neke ideje... Sad bi se sa Saidom dogovarali da ode...

To će ići malo teže. Moće li Hajduk pomoći naći novi klub koji bi preuzeo Saida koji nije loš igrač, ali je, eto, postao inkopatibilan s hajdučkim okruženjem? A smije uživati i nemalu plaću još 24 mjeseca.

Bjelanović baš nema lagan 'menu' na jelovniku ovih dana vrućeg lipnja: najprije Futacsev mađarski gulaš, pa sad i Saidovu pašta-šutu... 

Ljubav i svađa

svibanj 2017. - Hajduk iskoristio opciju iz ugovora i produžio mu ugovor na još tri godine, sve do ljeta 2020.

kolovoz - svađao se s Antom Ercegom tko će izvesti penal protiv Evertona, oteo je balun i ...promašio s bijele točke. Ispričao se navijačima, ali već su ga uzeli na zub.

listopad – tadašnji trener Joan Carrillo udaljio ga je izvan momčadi, kao krivca za lošu atmosferu, pa time i rezultate.

studeni - novi trener Kopić pomilovao Saida nakon što je smijenjen Carrillo. Svi su mu potrebni, rekao je.

ožujak 2018. – "Odlaskom Carrilla svi su moji problemi nestali, izjavio je Said.

travanj – na meti navijača: sutradan nakon poraza u derbiju s Dinamom navijači su ga fizički napali u šetnji gradom, branio ga je Futacs.

svibanj - nekom se baš gadno zamjerio, oštetili su mu automobil na ulicama grada, izgrebali karoseriju, izbušili gume. Ipak, nije se dao zbuniti, igrao je standardno, nema tko drugi. Futacs nespreman, a Kovačević i Šego premladi. Klupska je pak želja da se na ljeto raziđu...

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 07:37