StoryEditor
Kolumnespasitelji stanko i said

Hajduk je zaslužio preokret, konačan osmijeh Fortune

1. studenog 2018. - 23:00
sibenik_hajduk72-311018

Hajduk je prošao, uz zrno sreće, kad se golovi dogode u 86., odnosno 119. minuti, uvijek je to sreća, ali Hajduk je zaslužio preokret, konačan osmijeh Fortune, jer izveo je pravu kanonadu udaraca prema Nediljku Labroviću. A taj mladić je u redovima Šibenika, uz Marka Bulata pokazao svu raskoš šibenskog talenta.

Vjeru u prvoligaški iskorak.

Labrović je upravo navršio 19. rođendan, iz Glavica je ka' i valjda i svaki Labrović, a Bulat ima 17... Josin sin. Mladići koji su skrenuli pažnju na sebe među narančastima. I o njima će se sigurno tek puno pričati.

Hajduka je izvukao - Stanko Jurić, na kraju, hajduk Stanko opet se pokazao bitnim, kao u Sofiji primjerice. Taj mladić daje važne golove, a igra - primjerno. Borbeno. Stigne posvuda. I zabiti gol... Kao i Said.

Šibenik je dao zarana pogodak, sretno, tako se to dogodi, prekid je skrivio Tudor, kako se to kaže sasvim nepotrebno i onda autogol Ivanovskog. Pogriješio je stranu pegulani Makedonac, taman na svoj rođendan, umjesto u mrežu Šibenika, pogodio je Blaževićevu. Zla sreća. Trudio se beskrajno, opet nije zabio tamo gdje treba. Ni na rođendan.

Kad neka utakmica ode nizbrdo (što se tiče Hajduka), onda je to teško zaustaviti. No, sve zajedno samo je potenciralo dramatiku da se ovog dalmatinskog derbija najbližih susjeda budemo dugo sjećali...

Nakon vodstva, Šibenik se usmjerio na – obranu. A što drugo. Borimir Perković je sazdao bunker. Labrović je bio ključar.

Hajduk se mučio, bila je to prava uvertira za hajdučku "Noć vještica", ali su je ipak izbjegli. Možete misliti kad na glavi visi mač eliminacije od drugoligaša, a sezona je već ajme i kuku, bože sačuvaj. Makar je ovaj Šibenik prvoligaškog kalibra i reflektira na plasman u Prvu ligu, pa i to treba valorizirati.

Dvadesetak obrana, to je puno i za rukomet, šalilo se prema Nediljku Labroviću, dok smo mu čestitali, a momak je, vedar i otvoren pred novinarima skromno rekao, "tko zna da su bili penali, možda ni jednog ne bih obranio"!? Međutim, uz Saida i Stanka Jurića autentični je junak utakmice.

Balun nije htio u branku, kukao je Vulić, ali "bijelima" - koliko god iskazali boljku neefikasnosti - treba odati priznanje da su smišljeno napadali, organizirali navale. Vulić je zanatski, znalački, izveo par zahvata u impostaciji što je stvaralo sistematski pritisak na Labrovićevu utvrdu, posebno u trenutku kad je Šibenik ostao bez Pecolaja manje. Još od 58. minute.

Slijeva je često centrirao - Lopez, guralo se lopte na bokove, pa na faul, na prekid. Pa nabaci, nabaci... Uz Pandžinu i Vukorepinu glavu stalno je zavijala "zračna opasnost".

Hajduk drljav, traljav u svojoj ofenzivi, ali nadasve uporan, što mu se konačno – isplatilo. Hajduk se naoko - izvukao, ali zasluženo je obračunao s "noći vještica" u Šibeniku.

Pegula je za Hajduk ozljeda Mije Caktaša, otišao je u bolnicu na pregled, ruka valjda nije slomljena u tom zahvatu Vice Kendeša a la Sergio Ramos na Mohammada Salaha iz finala Lige prvaka. Dobro je, naravno, da se Caktaš izvukao bez teže ozljede, makar nije lijepo vidjeti Hitnu pomoć kako dolazi duboko prema igralištu, aut-liniji po igrača koji leži na nosilima.

Možda je Vulić vidio ove večeri da je Juranović – desni bek i točka. Kad je tu dobar ne treba kemijati da ga vraća na veznog. Šteta je - što i Vulić kaže – da nema više Juranovića...

Atmosfera – prskava, rivalska, a organizacija susreta odlična, s mnogo kontrola prije samog dolaska na stadion. Neka.

Poneka uvreda više jest kolorit, Zoran Vulić je rekao da mu to ne smeta i mi bismo se složili kad je sve dobro završilo. Rivalstvo je veliko, a Vulić spada u one sa splitske točke gledišta koji kao i vaš reporter koji želi Šibeniku - povratak u Prvu ligu.

A to što se najžešći navijači vrijeđaju, neka je druga tema, za sociologe možda.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:56