StoryEditor
Kolumnekomentar

Hajduk je ostao bez kvalitetnog čovjeka, kalibra kakvog mu nedostaje. Većeg pojačanja od mnogih znantno razvikanijih na terenu

6. studenog 2019. - 22:22

U Hajduku od kontinuiteta nažalost imamo samo kontinuitet promjena, makar u ovom slučaju nije niti riječ o nekoj smjeni, na koje smo oguglali, već o ostavci. Odlazak Lukše Jakobušića iz Hajduka digao je više prašine nego što bi inače odlazak dopredsjednika nekog kluba trebao izazvati, makar je vječna tema ćakula i medijski zahvalan Hajduk u pitanju.

Uostalom, koliko još uopće dopredsjednika hrvatskih klubova bilo kojeg sporta i (pre)poznajete? Pritom je komentar nakon ostavke najčešće, izuzev onih koji od prvog dana s predumišljajem tuku kontru (Marinu Brbiću), bio sličan – šteta. Žaljenje zbog odlaska.

U samo pola godine provedenih na Poljudu Jakobušić je ostavio jako dobar utisak, dojam energičnog, hrabrog, sposobnog čovjeka punog ideja spremnog uhvatiti se u koštac baš sa svime. Čovjeka uz kojeg biste krenuli u svaku bitku. Možda ponekad i spremnog zagristi i više nego što bi u tom trenutku trebalo, ali takvi svijet guraju naprijed. Čovjeka koji je spreman povući poteze za koje je uvjeren da su ispravni bez obzira što drugi mislili o tome, tko god da je u pitanju. No, u pola godine ne može se napraviti previše, pogotovo po pitanju dugoročnih projekata koji su ključ.

Šteta, Hajduk je ostao bez kvalitetnog čovjeka, kalibra kakvog mu nedostaje. Većeg pojačanja od mnogih znantno razvikanijih na terenu. Zna(o) je to jako dobro i predsjednik Marin Brbić kada ga je privolio da mu se krajem proljeća priključi na Poljudu, bio je svjestan kakvog igrača dovodi. Igrača koji je vukao klub.

Nažalost, igrao je samo pola sezone.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 09:36