StoryEditor
Kolumneblagajna rasterećena

Futacs za kraj prijelaznog roka Hajduka: sve važnije kako klub posluje, a ne kako momčad igra

1. rujna 2018. - 16:02
hajduk_levski_td19-130

Marko Futacs i Hajduk su se razišli, konačno, zadnjeg dana kolovoza potpisan je sporazumni raskid ugovora i saga koja se dugo vukla medijskim prostorom je dovršena. Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović je okončao dogovor s Futacsevim zastupnicima.

Navodno Hajduk nije isplatio ništa dodatno za izlazak, tek lišio se obveza ugovora koji je trajao sve do idućeg ljeta, a Futacs je zauzvrat dobio slobodne noge, što je žarko želio. Ali i izričitu obvezu da ako skrene u neki klub HNL-a, taj onda mora platiti 500.000 eura.

Nije malo.

Futacs je imao kombinaciju u Rusiji, ali je navodno tražio mnogo. Da, lijepo mu je bilo u Hajduku s dobrim ugovorom, sve dok ga nije ojadio fizički okršaj s navijačima na ulici. Ostat će zapisan kao golgeter lige iz sezone 16/17.

Hysen Memolla nije postigao dogovor o odlasku, a Hajduk će od Steliana Filipa pokušati u idućem razdoblju napraviti svog najboljeg lijevog beka. Pa onda na zimu vidjeti. Što s obojicom. I Borjom Lopezom.

U rubrici dolasci, kad se već nisu upustili u dolazak napadača koji bi težio cca 400.000 eura (a na lageru su Said, Ivanovski, Delić i Šego), otpale su i kombinacije s polu-rješenjima. Koliko bi dali mjesečne plaće? Dvadesetak tisuća kuna?

A početkom ljeta se davalo i po četrdeset?! Nije došao ni Dago iz Sesveta, a ni Domagoj Drožđek iz Varaždina koji se također u kontekstu Hajduka spominjao u kuloarima.

Drožđek je prešao u Lokomotivu, a bio je na probi u Hajduku prije dva ljeta na Pohorju, tada kao član Borussije iz Dortmunda.

U Poljudu jest financijski plus, ali blagajnu sukcesivno treba rasteretiti.

Vodimo o tome računa. Danas je sve više važno kako klub posluje, a ne kako momčad igra.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 03:27