StoryEditor
Kolumnezajedno samo dvaput

Futacs i Almeida su trebali biti dvojac za titulu, ali uništile ih ozljede

8. svibnja 2018. - 21:26
hajduk_pripreme19-080118

Marko Futacs i Hugo Almeida bili su predviđeni kao udarne igle ovosezonskog Hajduka, u pokušaju da se “bijeli” uključe u borbu za naslov.

Međutim, spletom okolnosti, mahom zbog ozljeda, na koncu su zajedno upisali tek pet ligaških nastupa u početnoj postavi Hajduka ove sezone.

I zajedno je taj zvučni dvojac od kojeg se mnogo očekivalo zabio tek četiri prvenstvena pogotka, Almeida tri, Futacs jedan.

Ukupno su odigrali tek dva cijela prvenstvena susreta. Uz respektiranje problema s ozljedama, premalo, prije svega od Almeide. Jer i to je faktor koji je od prije bio ukalkuliran. I izostanak njihovog učinka je bitan razlog što u završnici sezone Hajduk posustaje, naročito nakon što su zimus prodana dva igrača koja su ofenzivno nosila “bijele” tijekom većeg dijela jeseni Ante Erceg i Franck Ohandza.

Daleko su od prave forme, a na vratima je utakmica koja će ipak većim dijelom odrediti kako će se gledati rezultatski na ovu sezonu, finale kupa u Vinkovcima.

Ozljede su obojici obilježile sezonu. Futacsa zbog teške ozljede koljena nije bilo gotovo osam mjeseci na terenu. Vratio se utakmicama tek prije nešto malo više od mjesec dana. No, duga pauza ostavila je traga. Nije to još onaj stari Futacs koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Prve HNL (18 pogodaka).

No, i tada je imao težak početak (sezone), i tada se vraćao nakon ozljede (nakon duge pauze zbog ozljede prije dolaska u Hajduk, još se ozlijedio i na prijateljskom susretu protiv Junaka). Nije bio pravi i trebalo mu je vremena da uhvati formu, “radnu temperaturu”.

Almeida se pak kroz sezonu borio s leđima, pa u zadnje vrijeme puknućem koščice u stopalu. I iza njega je do povratka na teren u nedjelju protiv Rudeša bilo više od dva mjeseca stanke. Doveden je krajem kolovoza kao zamjena za ozlijeđenog Futacsa, ali nije se ni portugalski veteran naigrao. Porazno zvuči podatak da je upisao tek jedan ligaški start za Hajduk cijele sezone, a nijednu prvenstvenu utakmicu nije odradio u cijelosti.

I njemu će trebati vremena da uhvati natjecateljski ritam, a do finala kupa ostalo je još samo dva tjedna. Istog dana, tog 23. svibnja, proslavit će Almeida 34. rođendan.

Bilo bi lijepo za navijače “bijelih” da istog dana slavi i osvajanje kupa. Realno, to bi mogla biti i zadnja njegova utakmica za Hajduk. ∙ 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 17:22