StoryEditor
KolumneOštro pero

Bojkot? Ma kakvi, cili Split je navija!

13. lipnja 2016. - 12:19
tra00

U Trogiru je osvanija transparent s porukom uoči utakmice s Turcima: “Sve izgubili dabogda”. Ha, baš su se autori potrudili. Prvo, baš je Bogu na rasporedu u nedilju bilo da odredi ko će dobit, a ko izgubit.

I valjda bi se Boga tribalo uputit u odnose u HNS-u pa da okrene leđa Hrvatima, koji mu se toliko često zaklinju, te da pobjedu podari Turcima. Ali dobro, ajde, tek mala religiozna dosjetka. 

Uglavnom, Euro se u Dalmaciji, napose u Splitu, iščekiva s puno skepse. Hajdukova armija navijača vodi veliki rat protiv HNS-a i svih koji ga podržavaju.

Pa su tako okrenili i leđa pivarskim kompanijama koje sponzoriraju HNS, makar su te iste, ne tako davno, sponzorirale i neke Torcidine manifestacije. I puno ljudi u Splitu ka da se boji reć da navija za reprezentaciju.

Ali, šeta san se ujutro po pazaru na Sućidru i čujen tipa kako priča na telefon...

– Ma čujemo se posli utakmice.

Čovik će gledat. Dalje, bila je neradna nedilja, a triba mi je svejedno doć majstor za pločice. Radi tuta forca svaki dan, pa nema veze ni šta je nedilja. Ali...

– Doć ću u pet ipo, nakon utakmice.

Ma vidi ti to. Već dvojica u Splitu će gledat. Onda, stojin na semaforu, a do mene tip u kockastom. Maka san se par metri naprid da vidin registraciju – ST. Još jedan. A priko puta momak i cura na biciklama, oboje u dresovima reprezentacije. I oni će navijat. Je, pamtimo i luđe završnice s više euforije po Splitu, ali nije baš da se ne navija za reprezentaciju. 

U nas u redakciji, u početku je bilo onako, mlako. Ali u drugom poluvrimenu, krikovi na sve strane. Cure iz tehničke, dežurni novinari, urednici... Vikalo se, skakalo, pljeskalo. 

A HNS? Borba protiv nakaradnih odnosa u našem balunu nikako ne triba prestat, ali isto tako neće se ni razvodnit ako vam je drago šta je Modrić zabija gol. Zdravku Mamiću i njegovim pobočnicima nikako ne tribate pružit zadovoljstvo da vam uskrati gušt navijanja za reprezentaciju.  

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 16:21