StoryEditor

Bod koji zrači zadovoljstvom

17. travnja 2016. - 22:13
kom00

Kome trebaju golovi za mrvu zadovoljstva?! Možemo se pozvati i na najavu u kojoj smo rekli kako će napad Hajduka igrati na 0:0, a obrana koliko primi i bogme obrana Hajduka je bila na visini, još jednom je izdržala i ovo je još jedna, šesta u nizu utakmica "bijelih" u prvenstvu bez primljenog gola.

Ovaj put Velazquez je bio glavni ključar zidina pred Kalinićem, a svidio se na desnom beku Josip Bašić, mladić na kojega se dugo čeka. Je li s ovom utakmicom Hajduk riješio da mu na beku može igrati Bašić, a da je Velazquezu pravo mjesto – centarhalf?!

Sve zajedno, bod koji zrači zadovoljstvom, ljepši nego je to bio prije mjesec dana u Zaprešiću s istih ovakvih 0:0.

Dvojba u 45. minuti je li bio penal za Hajduk ili ne riješena je lakonskom izjavom Burića "ako ga sudac nije svirao, onda..." Nije bilo drame.

Suđenje Mlakara bilo je vrlo dobro što se tiče puštanja prednosti i uopće procjena, ali je sjena ostala nad tim duelom Edsona i Tudora nakon kojega nam se mobitel zatrpao sms-porukama onih koji gledaju slow-motion na tv-u i koji tvrde kako je sudac mogao pokazati na bijelu točku. Da je sudar bio u polju, dosudio bi faul za Hajduk.

S reporterima je kao i sa sucima: moramo sud donijeti odmah i isti čas, bez prenemaganja i pregledavanja tv-slike. Hajduk ovaj put ne pravi problem.

I još nešto: Burić kaže da se veseli nadigravanju s Lokomotivom u srijedu jer da Hajduk uživa tepih u Poljudu, za razliku od džombi što su kvrgave u Koprivnici.

Pa je i to razlog da ovih 0:0 i bodić budu razlog za zadovoljstvo: dođite u Poljud, igrat će se na tepihu, bolje ćemo se nadigravati, poruka je Burića koji teži savršenom nogometu, posjedu lopte i takoreći ušetavanju u gol. S mladićima u koje ne prestaje vjerovati.

Izdvojeno

26. srpanj 2020 20:59