StoryEditor

ARTEMIJA STANIĆ Sve u svoje vrime

Piše PSD.
13. prosinca 2010. - 12:59

Izvođač: ARTEMIJA STANIĆ
Album: Sve u svoje vrime (Dallas)
Ocjena: ***1/2

Stanići – Jure kao autor dijela glazbe i “idejni vođa” projekta, Artemija kao izvođačica te Teo Martinović kao aranžer, odlučili su se za još jedan hommage uglazbljenoj poeziji Jakše Fiamenga. Pouzdana pjevačica čiji je vokal dovoljno različit od izvornika da mu osigurava šarm novog čitanja, Teo kao nadahnuti aranžer te Jure kao autor koji je uvijek znao prepoznati i izvući na vidjelo mediteransku „žicu” vlastitoga tuđeg autorskog materijala, uradili su veoma dobar posao.

S jazzy-pop stilizacijama oplahnutima Mediteranom, fadističkim i karipskim štihom, s mrvu karnevalskog-funkoidnog začina i aranžerskih intervencija koje nadahnuto spajaju New Orleans i Komižu, a Vis s Trinidadom i Tobagom, album je umjesto “štreberske” reciklaže dao novi život starim uspješnicama poput Ništa nova, Piva klapa ispo’ volta, Nokturno, U prolazu, Božje ure, Laku noć, Luigi...

Opus Jakše Fiamenga već su opjevale klape, a Oliver (bez čije bi participacije u duetu s Artemijom i ova kolekcija bila krnja!) i Runjić podigli su mnogim njegovim stihovima spomenik. Stanići i Martinović to su uradili još jednom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 23:09