StoryEditor

(Anti)fašizam je zadnje utočište hulja

25. veljače 2019. - 13:00

I da pozdrav "Za dom spremni" nije ustaški pozdrav, a jest, sasvim je suludo da rasprave oko njega, od predsjednice države preko "mainstream" medija do "kafanskih intelekualaca" tipa dva promila u podne, budu top tema u Hrvatskoj danas. Hrvatska je i tako stostruko ranjiva i nedovršena država, pa isticanje "Za dom spremni" kao "starog hrvatskog pozdrava" samo hrani i ide na ruku državama poput Srbije čija je vlast sastavljena od Šešeljeve i Miloševićeve dojenčadi.

Da biste takvoj ranjivoj Hrvatskoj forsirali kao top temu ustaški pozdrav "Za dom spremni", ili ste "labradorovac" ili ste korisni idiot neprijatelja naše države nikle na herojskoj epopeji Domovinskog rata i u čijem kontekstu jedino junački HOS ima pravo rabiti taj pozdrav jer ovdje "Za dom spremni" nije usklik iza kojeg stoje rasni zakoni, zločinačka ideologija, već borba za slobodu, demokraciju i sve ono što je u suprotnosti bilo sa fašizmom, bilo sa komunizmom, koji je u mnogočemu bio krvaviji od samog fašizma jer je njegov teror imao globalne ambicije, kako je detektirao Alain de Benoist: "Nacizam (nacional – socijalizam!) je želio usrećiti samo dio čovječanstva, njemački narod, dok je komunizam želio usrećiti cijelo čovječanstvo, ne ide mu to u prilog, jer kada netko želi isključivati i 'čistiti' iz samo jedne nacije tada taj može isključivati samo iz te nacije.

Za razliku od ovog zla, komunizam kao univerzalistički, globalistički pokret želi očistiti – cijelo čovječanstvo! Na osnovi vlastitih monstruoznih pretpostavki nacizam je neke svoje protivnike mogao opisati kao 'podljude', dok je komunizam na temelju svojih načela iz čovječanstva isključivao i isključuje sve svoje neprijatelja, sve koji se protive njihovoj 'obnovi'.

Državotvorac Lončar

Prema tim postulatima može biti uklonjeno cijelo čovječanstvo, a komunistički univerzalizam, osim što pojačava totalitarizam, on cijeli svijet pretvara u ratno polje, u rat svih protiv svih. Baš zbog težnje da se bori u ime čovječanstva, komunizam je svoj destruktivni značaj proširio na cijelo čovječanstvo." U Hrvatskoj, suprotno stavovima (i) europskih institucija, do dana današnjeg nema odmaka i isprike za zločine koji su činili komunisti i "antifašisti", naprotiv, stari oznaš Budimir Lončar koji je promaknut u hrvatskog državotvorca u ovom perverznom komunističkom negacionizmu je siva eminencija naših najviših državnih institucija, dok heroji Domovinskog rata čame po kazamatima ili ih se stalno razvlači po medijima kao parazite.

Forsirati stoga ustaški pozdrav "Za dom spremni" kao stari hrvatski pozdrav je štetno, suludo, nepotrebno i kontraproduktivno. Ti ljudi, bili su korisni idioti raznih Lončara, Mesića, Vučića ili Dačića, za razliku od njihovih "labradora", očito ne vide dalje od Bregane, dočim labradori itekako znaju koliku štetu čine Hrvatskoj inzistirajući na tzv "starom hrvatskom pozdravu".

Općenito, bavljenje propalim zločinačkim ideologijama, bilo crnim bilo crvenim, na relativistički ili falsificirajući način, je rabota za provokatore, političke ili moralne poduzetnike koji, od medija do politike, od takvog stvaranja kaosa itekako dobro žive. Nažalost, u koloplet ovih budalaština dala se uvući i sama predsjednica dajući legitimitet svojim (oprečnim) stavovima hijenama koje zarađuju na smrdljivoj, pokvarenoj hrani sa smetlišta povijesti.

U 21. stoljeću pak i fašizam i antifašizam su fetiši, aveti, oni su, a ne domoljublje, zadnje utočište hulja. To ne mislima ja, nego globalne ikone ljevice, Žižek i Noam Chomsky koji kaže: "Fašizam prošlog stoljeća nema ništa sa današnjom desnicom... Razlike su radikalne. Tridesetih godina prošloga stoljeća nacisti su zavladali Njemačkom, fašizam se ustoličio u Italiji pa su nastali posvuda snažni antifašistički pokreti. Danas postoje neki prijeteći procesi, no to nije usporedivo sa fašizmom."

Prema Chomskom upravo su Antife u SAD – u najveći saveznici Trumpa jer su radništvo i njihove probleme gurnuli na stranu Trumpa, dok se oni bore za LGBT prava i prava vegetarijanaca i feministica, poput nesretne i poražene Hillary. Žižek pak dodaje "antifašizam, a ne religija, je novi opijum za narod". Za Žižeka je antifašizam u odsutnosti stvarnih fašista obični fetiš koji služi za prikrivanje stvarnih problema suvremenog svijeta. Tzv. antifašisti su korisni idioti i sluge globalnog kapitala, jer dok radništvo i srednji sloj propada, nejednakosti rastu, oni izmišljaju nepostojeći fašizam.

U 21. stoljeću "fašisti" i "antifašisti" zapravo su poslovni partneri koji žive jedni od drugih. Da, (anti)fašizam je zadnje utočište hulja. Za dom spremni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 04:07