StoryEditorOCM
Izbori 2021OBRAĆANJE S MOSTA

Zdeslav Benzon (HSLS): ‘Najprije treba riješiti izlaz iz luke mostom pa tunelom do Koteksovog nebodera‘. Koalicija s HGS-om nakon izbora ne dolazi u obzir‘

8. svibnja 2021. - 11:01
Izbori 2021
Split, 260421. Predstavljanje kandidata za zamjenike gradonacelnickog kandidata HSLS-a dr Zdeslava Benzona. Na fotografiji: dr Zdeslav Benzon.Vojko Basic/Cropix

Na konferenciji za novinare koja se održala na mostu na Bačvicama Zdeslav Benzon, kandidat za gradonačelnika HSLS-a predstavio je svoju listu.

Uz njegove dvije zamjenice Ladu Terzić i Mariju Štambuk Šunjić tu su i Hrvoje Bašić, Tonči Blažević, Žana Pavlović, Dijana Dvornik, Lorenco Zekić, Petar Krolo, Denis Pejković...

- Pitate se zašto baš ovdje presica? Zbog zagušenja splitske luke automobilima. Ovo trenutno rješenje nije dobro i opterećuje ljude koji ovdje žive.

Jedna od glavnih stvari koje bih napravio je izlaz iz Gradske luke tunelom do Koteksovog nebodera preko Pojišanske ulice. Ovdje su bila zamišljena i dva rotora, ali nisu napravljena. Izlaz se mora hitno napraviti, jer ovakav ne može biti - kazao je Benzon.

Upitan da komentira zadnju anketu Nove TV kazao je kako nikad ne vjeruje do kraja anketama, koje su, navodi, podložne utjecajima za one koji rade i za koga se rade.

- I u njima, bez obzira na sve, rastem - ustvrdio je.

Nada se ulasku u drugi krug, a pogotovo nade polaže u ulazak u Gradsko vijeće u kojem bi, bio spreman biti dijelom jedne centralne koalicije stranaka, s tim da kategorično odbija bilo kakvu postizbornu suradnju s Kerumovim HGS-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:21