StoryEditorOCM
Izbori 2021‘I TEBE SE PITA‘

Zdenka Šarolić, nositeljica liste HNS-a za Gradsko vijeće: Želimo da svaki kotar ima budžet od milijun kuna, građani moraju biti više uključeni

13. svibnja 2021. - 18:01

Splitski HNS, nakon odustajanja gradonačelničkog kandidata Duje Darija Jakaše, odlučio se usredotočiti na listu za Gradsko vijeće.

Nositeljica liste je Zdenka Šarolić, s kojom smo razgovarali o planovima za budućnost i očekivanjima od predstojećih izbora.

- Nakon odustajanja našeg kandidata fokusirali smo se na listu za Gradsko vijeće i na naš rezultat na lokalnim izborima. Nadamo se jednome mandatu - kazala nam je nositeljica liste koalicije stranaka HNS, Laburista i Reformista.

Što se tiče budućih koalicija, Šarolić ističe kako još definitivnu odluku nisu donijeli.

- Smatramo da kampanja za mjesto splitskoga gradonačelnika do sada nije iskristalizirala niti jednog kandidata s kojim bismo se mogli poistovjetiti. Nadamo se da će biti lakše nakon drugog kruga pa da ćemo znati kome će ići naša podrška - objasnila je Šarolić.

Njihov slogan je "I tebe se pita", a Šarolić ističe kako on označava želju za uključivanje građana u donošenje odluka.

- Riječ je o suvremenom participativnom pristupu i mi želimo da gradski kotarevi mogu donositi manje odluke jer nema potrebe da se za sve čeka Gradsko vijeće.

Želimo povećati njihove budžete, odnosno da svaki kotar ima milijun kuna kako bi građani mogli neposredno mijenjati svoje susjedstvo i poboljšati kvalitetu života. Naši ciljevi su još i novi, suvremeni GUP, kao i donošenje odluke o vaučeru od 200 kuna za svako dijete za sportske aktivnosti - istaknula je Šarolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:41