StoryEditorOCM
Izbori 2021ostao vicegradonačelnik

Vice Mihanović: Čestitam Ivici Puljku na izbornoj pobjedi, HDZ će nastaviti raditi u Gradskom vijeću kao opozicija

Piše Damir Šarac
30. svibnja 2021. - 19:27

20:50 Pred novinare u stožeru HDZ-a u Sinjskoj stigao je i Vice MIhanović, koji je šćeto-neto priznao gubitak trke za gradonačelnika, rezultat je u tim trenucima bio 58,13 posto glasova za Puljka, 39,04 posto za Mihanovića.

- Čestitam Ivici Puljku na izbornoj pobjedi, HDZ će nastaviti raditi u Gradskom vijeću kao opozicija. Ne bih ovo nazvao velikim porazom, u drugom krugu skinule rukavice, ja sam nastojao voditi pozitivnu kampanju, ne bih istraživao tko je kriv za izborni poraz - kazao je Vice Mihanović, dodavši kako neće dati ostavku na mjesto predsjednika splitskog HDZ-a.

image
Vice Mihanović
Joško Šupić/Cropix

- Pobjeda je pobjeda, poraz je poraz - bio je konkretan Mihanović.

- Čuo sam se s premijerom Plenkovićem, dao nam je podršku, rekao je idemo raditi dalje. U Gradskom vijeću bit ćemo opozicija, kako će oni funkcionirati pitajte pobjednike i partnere. Ne vidimo se u koaliciji s Puljkovima nemamo ništa zajedničko, Možda bih čak razmislio o suradnji s Puljkom ali s njegovim zamjenikom Bojanom Ivoševićem ne vidim mogućnost suradnje - otkrio je Mihanović planove za budućnost, navodeći kako je uvjeren da gradsku i komunalnu problematiku Splita poznaje bolje od Puljka.

Mladež i članovi HDZ-a ispratili su ga glasnim i poznatim: Vice, Vice, Vice!

Ipak je ostao vicegradonačelnik!

image
Josko Supic/Cropix
image
Vice Mihanović je nešto prije 21 sat stao pred medije
Damir Šarac

20:15 U stožer HDZ-a stigao je legendarski splitski optičar Vinko Gvozdanović, izvještava za "svoju malu novinicu 'Bračanku'".

- Ima san uvik običaj doć ovde otkad pratim zadnjih godina, a nisam ni mobilan da idem okolo. Za izbore očekujem da će doć do velikih promjena, za demokraciju i nabolje. Malo su tužni ovde, nisu slušali Božje opomene. Baš san nekidan sreja gradonačelnika Andru, predložio sam mu da bacaju letke iz aviona kao i ja nekad pa će možda dobit. Ipak je koja stranka 'Centar Gvozdanović' imala najviše članova, prije potopa četrdeset iljada - komentirao nam je izlazne ankete Gvozdanović...

image
Bivši optičar je uvjeren da HDZ-u ne ide jer "nisu slušali Božje opomene"
Damir Šarac

20:05 Malo prije osam sati prostrujila je vijest da dolazi Vice Mihanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika koji slabije stoji po izlaznim anketama u Splitu od Ivice Puljka.

Novinari su na brzinu progucali fetu pršula, zalili vodom, pogasili duvane, popalili kamere i rasvjetu, ispružili mikrofone, poredali se kao prvopričesnici i... NIšta.

Vice odgodio sučeljavanje s medijima za još pola sata. Drže ga na katu iznad novinarskog rooma, a k njemu je prije nekoliko trenutaka stigao Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita iz redova HDZ-a koji će za nekoliko dana titulu predati osvajaču drugog kruga.

RANIJE

U stožeru splitskog HDZ-a u 19.15 nikoga osim dvojice momaka koji mire fibru i zapisuju novinare. Od HDZ-ovaca nervozniji su samo oni, novinari koji još nemaju izjave ožalošćenih.

image
Josko Supic/Cropix

Čak ni njima nije do pripremljene spize, jer nemaju se za čim napit i nešto prigristi. Ivica Puljak 'tuče' Vicu Mihanovića, izlazne ankete pokazuju da 'Centrov' kandidat nosi 59,19 posto glasova, a HDZ-ov 40,81 posto. Bitku za Split prema anketama zasad je dobio Puljak.

image
Spiza je spremna, ali nitko nije gladan
Damir Šarac
image
Sve je zapisano
Damir Šarac

Pola sata nakon izlaznih anketa u stožeru HDZ-a u Sinjskoj ulici pojavio se u nezahvalnoj ulozi komentatora loših vijesti Ivica Kusić, potpredsjednik gradske organizacije.

- Di je Vice? Di je Blaženko?

- Doći će nakon osam i trideset. Nećemo komentirati izlazne ankete ni protukandidate. Pričekat ćemo prve neslužbene rezultate. ako pobjedimo slavit ćemo , ako izgubimo čestitat ćemo - kazao je i osvrnuo se na izlazne ankete:

- Da se to prevrnit, čekat ćemo rezultate prebrojavanja. Ne pitajte više ništa.

image
Ivica Kusić, pročelnik Porezne uprave Split
Damir Šarac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:55