StoryEditorOCM
Izbori 2021OSEBUJNI BEPICA

Toni Rosso nezavisni je kandidat za gradonačelnika Hvara, slogan mu je ‘Nježno do jaja, bez politike‘

Piše Ana Franić
11. svibnja 2021. - 11:04

Za mjesto gradonačelnika grada Hvara bori se sedam kandidata, a nezavisni kandidat Toni Rosso Bepica u utrku se uključio u zadnji tren. Objašnjava nam kako se kandidirao iz čistog dišpeta.

- Nikad nisam razmišljao o tome, ali kako mi ove godine nitko od kandidata nije pasao, odlučio sam se prijaviti. Šutio sam i prikupljao potpise u zadnji tren, doslovno zadnja dva dana, objašnjava nam Rosso koji nema listu za Gradsko vijeće jer bi kako kaže u tom slučaju sigurno trebao koalirati s nekim, a to ne želi.  

image
Politički program
Toni Rosso Bepica

- Godinama samo slušamo gluposti s gradskog vijeća i od njih ništa konkretno, uvik su samo koalicije s istim ljudima jer nitko sam ne može osigurati većinu. Ja s njima ne planiram biti veliki prijatelj ako dobijem, poručuje 38-godišnji Toni. 

Slogan mu je "Nježno do jaja, bez politike", a za svoj program kaže da je dobar i realan. 

- Barem je izvediv ako ništa drugo. Hvar ima previše problema i ne možeš se svega uhvatiti, ali jedna od prvih stvari koje ću napraviti ako postanem gradonačelnik je racionalizacija gradske uprave. Previše je tamo ljudi i puno plaća na to odlazi, a to je prvo mjesto gdje se mogu napravit uštede. Želim i svim studentima bez obzira na kriterije dati stipendije jer ih moramo zadržati na otoku. Zato se i nema ko kandidirati kad mladost odlazi i ne vraća se ili se bavi isključivo turizmom. Nemamo ništa drugo osim turizma, kaže nam nezavisni kandidat.

Dodaje kako mu je plan i revitalizirati dosad zapuštena etno-eko sela Brusje, Zaraće, Malo i Velo Grablje te Sv. Nedilja.

- Problema imamo i sa smećem točnije divljim odlagališta kojih je previše. To treba srediti. Imamo i pametne kante koje kad se napune ne jave da nema više mista ili ih nitko ne prazni. Netko nije dovoljno pametan šta se toga tiče, tako da i to treba riješiti, objašnjava nam svoje planove.

Što se tiče ovogodišnje turističke sezone, ističe kako je teško predvidjeti kakvi će biti rezultati.

- Ako ova sezona kiksa onda ćemo imati stvarne probleme jer ovih godinu dana još se nekako i izdržalo. Po nekim izgledima neće biti najbolja, ali vidjet ćemo što će točno biti, kaže Toni koji je i sam prije imao restoran, ali ga je sada dao u najam. 

Priznaje kako je u ovu priču na prvu krenuo neozbiljno, ali sada je spreman na sve.

- Smrtno sam ozbiljan jer kad se uhvatim nekog posla odradim to kako treba, poručuje Toni. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:53