StoryEditor
Izbori 2021prepucavanje zbog busa

Tko je zaslužan za izmjenu trase ‘osmice‘ - HDZ ili SDP? Mihanović se pohvalio svojim zaslugama, Franić mu poručio: ‘U laži su kratke noge‘. Evo što kaže Promet

Piše G.R.
16. travnja 2021. - 22:19

Tko je zaslužan za izmjenu trase “Prometove" linije broj 8 - HDZ ili SDP? Koliko god nevjerojatno zvučalo, baš to je tema Facebook statusa dva kandidata za gradonačelnika - Ante Franića i Vice Mihanovića. Nije bilo potrebno puno istraživanja kako bi saznali tko je pregovarao oko trase na liniji koja prometuje od Žnjana do Zvončaca. Sve je rečeno u obavijesti putnicima koja je objavljena na službenoj stranici "Prometa".

- Nakon održanih konstruktivnih razgovora i sastanaka između direktora te stručnih službi "Prometa" s predsjednikom GK Trstenik Damirom Barbirom (SDP-ov kotarski čelnik op.a.) u svezi nekoliko, od strane "Prometa", pripremljenih prijedloga navedenog povezivanja, predstavnici navedenog gradskog kotara su se odlučili za inačicu povezivanja na način da će linija br. 8 pri polasku sa Žnjana prometovati postojećom trasom odnosno Bračkom i Velebitskom ulicom, nakon čega bi skretala lijevo u Ulicu Moliških Hrvata te Ulicom Put Radoševca prometovala do kružnog toka i dalje nastavila Ulicom Ivana pl. Zajca do Poljičke ulice. Nakon dolaska u Poljičku ulicu linija broj 8 bi nastavljala svojom uobičajenom trasom prema Zvončacu - objavili su na webu "Prometa".

Nakon takve objave, HDZ-ov kandidat Vice Mihanović je u Facebook objavi izrazio sreću i zadovoljstvo “što su riješeni svi sigurnosno-tehnički preduvjeti i što je doneseno rješenje o izmjeni autobusne linije broj 8 kako bi se zadovoljile potrebe građanki i građana kotara Trstenik u čije rješavanje se uključio odmah od početka”.

- Moj cilj je bolja i kvalitetnija povezanost svih dijelova Splita i podizanje kvalitete samog javnog gradskog prijevoza stoga sam zadovoljan što će građani Trstenika i dalje imati kvalitetnu povezanost s bolnicom i centrom grada javnim gradskim prijevozom- objavio je Mihanović na svom Facebook profilu.

Na takvu izjavu reagirao je Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika koji je objavio kako je njegov stranački kolega i predsjednik kotara Trstenik Damir Barbir bio taj koji je uspješno izvršio pritisak na "Promet" da nakon promjene trase autobusne linije 17 ponovo osigura povezanost Trstenika s bolnicom i centrom grada.

- Bila bi to još jedna uspješna priča o organiziranju građana u kotaru i pritiska na vlast da se u ničim izazvan oko toga nije javio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović i pohvalio se rješavanjem problema. Da se građani Trstenika nisu zajedno sa svojim predsjednikom Vijeća Kotara opravdano pobunili, Trstenik bi bio bez autobusne linije prema bolnici, a Vice Mihanović za problem ne bi ni znao.Građanima je autobusna linija vraćena i mogu normalno u bolnicu. I to je najvažnije. Vice, Vice... U laži su kratke noge! - poručio je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 05:47