StoryEditorOCM
Izbori 2021Ulazi u izbornu utrku

Suverenist Hrvoje Zekanović objavio kandidaturu za gradonačelnika: Šibenik je grad ovršenih, blokiranih i socijalnih slučajeva i treba promjene

Piše Katarina Rudan
27. ožujka 2021. - 13:19

- Svatko za svoje mjesto, za svoj grad može reći da je njegovo mjesto više od grada, ali kad mi Šibenčani to kažemo i kad pogledamo vizure i ovo mjesto na kojem se nalazimo, onda će svima biti jasno što to znači. Siguran sam da na toj emociji i na tomu što Šibenik zapravo jeste, možemo našem gradu ponuditi prosperitet, nešto što mu niti jedna garnitura do sada nije uspjela ponuditi, rekao je u subotu na Trgu Republike Hrvatske, pokraj šibenske katedrale, suverenist Hrvoje Zekanović objavivši svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika.

- Siguran sam da ću uz podršku naših partnera uspjeti i da će građani prepoznati ono što mi radimo svih ovih godina te da ćemo Šibeniku donijeti preokret, novi duh i prosperitet na valu suverenizma, domoljublja i lokal patriotizma. Iako u komunalnom smislu imamo pomake, Šibenik je danas grad koji ipak zaostaje za svim ostalim gradovima na obali Jadrana. Kad nekoga pitate kako se u Šibeniku živi reći će živi se lijepo, ali i teško. Lijepo jer je ovo lijep grad, ali kada govorimo o životu u Šibeniku moramo imati na umu da je Šibenik grad ovršenih, blokiranih i socijalnih slučajeva.

Nažalost, većina mladih ne može svoj kruh zaraditi i prosperitet naći u Šibeniku te su primorani napuštati ovaj grad. Upravo hrvatski suverenisti su ti koji će naći načina da mladi ostanu u Šibeniku, da ovo bude grad mladih, ali i da se svim onim socijalnim kategorijama kojima treba pomoć, pomogne. Podsjetit ću da je ova ili slična garnitura na prošlim lokalnim izborima postigla treći rezultat u gradu Šibeniku. Nismo uspjeli ući u drugi krug, ali ovaj put, a pokazuju to i ankete, hoćemo. Tada će Šibenčani imati priliku izabrati između jednog pravog, dostojnog kandidata i aktualnog gradonačelnika, rekao je Zekanović.

Na novinarsko pitanje s kojim programom izlazi pred građane Šibenika i što im to nudi, odgovorio je da će tijekom kampanje kompletan program biti prezentiran široj javnosti.
- Ključne točke programa bit će poduzetništvo, socijalne kategorije i demografija, rekao je.

Na objavi Zekanovićeve kandidature za šibenskog gradonačelnika bio je i član predsjedništva stranke Hrvatski suverenisti i saborski zastupnik, general Željko Sačić, koji mu je došao dati podršku. Kako je rekao, radi se o jednom od najakitvnijih saborskih zastupnika, o čovjeku koji je svojom radinišću, predanošću i marljivošću gradu Šibeniku i Šibenčanima učinio i čini puno dobroga, a još više će to biti vidljivo kad postane gradonačelnik. Pozvao je sve političke opcije koje su na domoljubnoj i konzervativnoj sferi da se, ako ne prije, u drugom krugu ujedine i daju podršku Zekanoviću.

- Dosta nam je kriminala i korupcije, dosta nam je izdaja i trulih kompromisa, a Hrvoje je čovjek kojem možemo vjerovati i zato pozivam građane da prepoznaju njegove kvalitete, rekao je Sačić.

Podrušku Zekanoviću dali su i Nenad Renje ispred Hrvatske konzervativne stranke te Florijan Žižić ispred stranke Neovisni za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:55