StoryEditorOCM
Izbori 2021lokalni izbori

Sandra Jakelić neće se kandidirati za načelnicu Rogoznice! HDZ odlučio u prvi plan gurnuti šefa TZ-a Marija Mladinića

Piše Vedrana Stočić
18. veljače 2021. - 14:46
Izbori 2021
Dugogodišnja načelnica Rogoznice Sandra Jakelić neće se kandidirati za novi mandat, HDZ će šansu dati Mariju MladinićuArhiva/Cropix

Marijo Mladinić, direktor Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice, kandidat je HDZ-a za novog načelnika Općine Rogoznica. Njegovu kandidaturu poduprla je još uvijek aktualna, dugogodišnja načelnica Sandra Jakelić, općinski  donačelnik i predsjedinik lokalnog HDZ-a Ljubo Županović, ali i stranačka tijela na višim razinama.

Uspješno vođenje Turističke zajednice sigurno je jedana od važnih referenici za kandidaturu,  jasno mu je ipak da iz jedne relativno lagodne pozicije, ako pobjedi, uskače u vruću fotelju prvog čovjeka rogozničke izvršne vlasti.

-Znam što me čeka, dobro sam upoznat s funkcioniranjem općine, međutim dobra suradnja s građannima može olakšati rad. Otvorit ćemo sve komunikacijske kanale, uključujući i društvene mreže, aplikacije i slično. Svaki mještanim, vlasnik objekta, gost ili posjetitelj Rogoznice moći će u realnom vremenu postaviti bilo kakvo pitanje, iznijeti problem ili kritiku i dobit će brz i točan odgovor. Kroz općinske profile na društvenim mrežama svima moraju biti dostupni planovi, informacije o realiziranim projektima, a to je i direktan kontakt s medijima. Nužno je kvaliteno organizirati stručne službe i reorganizirati rad svih općinskih zaposlenika kako bi mogli  samostalno i neovisno rješavati većinu tekućih problema. Dobra organizacija rada Općine ostavit će mi prostora da na višim razinama vlasti i iz EU fondova privućem što više sredstava za naše projekte.-kaže Marijo Mladinić.

Nastavit će sve projekte koje je započela predhodna administracija, a to je  izgradnja sveobuhvatnog sustava odvodnje i vodoopskrbe na području općine ili ukratko prijekt Aglomeracija Rogoznica, dovršetak izgradnje sportske dvorane, otvaranje poduzetničkih zona i ribarske luke Peleš što je već zacrtao u prostornim planovima, treba riješti status stare školske zgrade i stare tvornice, izgradnja ceste prema velikom turističkom naselju Lozica je nužnost, radovi na rogozničkoj rivi i mostu se nastavljaju prema planu, uredit će se Centar za posjetitelje „Oba dva" u dijelu vojarne Zečevo... Nakon tih već dobro znanih projekata od koji su neki tek na razini planova, a neki su fazi realizacije, hadezeov kandidat za novog rogozničkog načelnika u svom programu istaknuo zaštitu prirodnih i arheoloških lokaliteta što do sada nismo sretali u predizbornim programima.

-Zaštita tih lokaliteta je ujedno i njihova turistička valorizacija.  To se u prvom redu odnosi na jedinstven lokalitet jezera Zmajevo oko  i na rt Punta Planke. Imamo još dosta posla i na istraživanju vrijdnih arheoloških lokaliteta.-ističe Mladinić.

Devetogodišnje upravljanje radom Turističke zajednice od velike mu je koristi, jer je, kaže, dobio dobar uvid u probleme i potrebe svakog pojedinog naslje u općini. Računa i na pomoć stranačkih ljudi na terenu jer je svako naselje pokriveno s nekoliko stranačkih predstavnika, ali i mještana čije će zahtjeve i prijedloge zaprimati.

Važno je, ističe, pripremiti projekte sa svom potrebnom dokumentacijom kako bi se moglo pravovremeno aplicirati za sredstva ministarstava i EU fondova, svaka pomoć je dobrodošla, pa i vanjskih stručnjaka na području povlaćenja novca iz EU fondova.

-Rogoznicu nosim u srcu i tako se prema cijeloj našoj općini planiram i ponašati. Voditi ću se načelom općeg dobra i svi prijedlozi korisni za našu zajednicu biti će dobrodošli.- zaključio je svoje predstavljanje Marijo Mladinić.

Za sada je poznato da Marijo Mladinić ima tek jednog protukandidata i Ljubu Županovića Lebu iza kojeg stoji Nezavisna lista „Naše misto", ostaje za viditi hoće li tako i ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 23:03