StoryEditorOCM
Izbori 2021obojica skupila potpise

Puljak pozvao Prkića da se pridruži ‘pobjedničkom timu‘, Jakov mu uzvratio uz ‘Bella Ciao‘: Sada kada znamo njegov glazbeni ukus teško ćemo pristati na to

Piše D.B.
26. travnja 2021. - 11:11

Najprije je jutros Ivica Puljak, kandidat Centra za splitskog gradonačelnika, objavio na Facebooku kako su prikupili potpise za kandidaturu na izborima, te da idu na pobjedu. Pozvao je i protukandidata i bivšeg stranačkog kolegu Jakova Prkića i njegov tim da se pridruže na izborima.

- Zahvaljujem svim građanima koji su nam svojim potpisima dali podršku za kandidiranje. Prikupili smo dovoljno potpisa, a nastavit ćemo s njihovim prikupljanjem, jer nam građani i dalje žele dati podršku.

Ovi izbori su povijesna prilika da građanski i progresivni Split dobije svog gradonačelnika i ekipu koja će Split napokon uvesti u 21. stoljeće i od njega napraviti centar svita. Neki od nas igraju na pobjedu, ali izgleda da se neki zadovoljavaju samo promatranjem ove velike utakmice. Stoga pozivamo na ujedinjenje snaga, koje smo započeli s Bojanom Ivoševićem i kandidatima bez kompromisa. Pozivamo Jakova Prkića i njegov tim da se pridruže pobjedničkoj ekipi, koja će završiti eru Keruma i HDZ-a. Udružimo snage i, premda igramo na njihovom terenu i vjerojatno imaju sudce na svojoj strani, mi imamo bolju momčad, koja sigurno pobjeđuje. Pridružite nam se da zajedno od Splita napravimo centar svita i da pobjeda bude još uvjerljivija - poručio je Puljak preko Facebooka.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor. Kandidat za splitskog gradonačelnika stranaka Pametno, Možemo! i Nova ljevica za gradonačelnika Splita Jakov Prkić objavio je na Facebooku da su i oni skupili potpise za kandidaturu na izborima, te istaknuo kako će teško pristati na suradnju s Puljkom "sad kad znaju njegov glazbeni ukus!" Aludirao je pritom jasno na ustaške pjesme koje je Puljak 1994. pjevao na piru, te status začinio slavnom partizanskom pjesmom "Bella Ciao".

- Mi naš tim odavno imamo. Koalicija triju stranaka Možemo Pametno i Nova ljevica također ima prikupljene potpise i predat će kandidaturu na vrijeme. Šteta je što Puljak već prije nije prepoznao potencijal udruživanja i pridružio se nama. Sada kada znamo njegov glazbeni ukus teško ćemo pristati na to. Ovaj najnoviji poziv je samo pokušaj saniranja posljedica objavljene snimke, a mi mu u tome nemamo namjeru pomagati - poručio je na Facebooku Jakov Prkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:53